GNUSNO PRIZNANJE SVIREPOG UBICE! Nisam mogao da vratim dug za kokain, PA SAM ODLUČIO DA GA LIKVIDIRAM!

Autor:

Hronika

24.11.2021

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazar Tejić, koji je navodno bio logističar ozloglašenog "škaljarskog klana" priznao je na prvom ročištu brutalno ubistvo Bojana Mirkovića koje se desilo 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

GNUSNO PRIZNANJE SVIREPOG UBICE! Nisam mogao da vratim dug za kokain, PA SAM ODLUČIO DA GA LIKVIDIRAM!

Foto: Republika/printscreen

Bojan Mirković, ubistvo u Belvilu

Bojana sam ubio tako što sam uređaj za praćenje zalepio odozdo na njegov automobil nekoliko dana pre ubistva. Uređaj za praćenje sam platio 3.000 evra, a za dva pištolja sam dao 1.000 evra. Dovezao sam se biciklom do Bloka 63, pa peške do Bloka 70, pa taksijem do Belvila s rancem na leđima. Kada sam video da Bojan ulazi u garažu, prikrao sam se i tamo sam ga ubio, ispričao je Lazar Tejić (22) juče na prvom ročištu na suđenju za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34), koje se desilo 12. novembra 2020. u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Mirković nije imao lažna dokumenta

Zamenica tužioca, angažovana od prvog dana na slučaju, juče je otkrila da nisu tačne spekulacije po kojima je Mirković u trenutku ubistva kod sebe imao lažna dokumenta. Od izvora iz istrage saznajemo i da je Mirkovićeva porodica vrlo teško podnela sve tekstove o njegovoj likvidaciji jer je ubeđena da se nije bavio kriminalom pošto je bio veoma uzoran mladić koji je završio policijsku akademiju i bio vrhunski sportista.

Ubica lepog Bokija, kako su zvali Bojana, koji je navodno bio logističar "škaljarskog klana", u sudnici je gledao pravo u oči Mirkovićevog oca, čak i napadno se osvrćući s optuženičke klupe.

U jednom momentu ocu ubijenog Mirkovića, odevenom u crninu, prekipelo je, pa umalo nije verbalno napao ubicu, ali ga je punomoćnik zadržao. Čulo se kako sebi u bradu izgovara: "Laže pseto, krije saučesnike i nalogodavce".

Umesto pokajničkog ponašanja, sudsko veće i prisutni kod ubice videli su u prvom planu vrlo nadmen stav i teatralno ponašanje, a povremeno i smeh.

S "poštovana sudijo i poštovani sude" Tejić je počinjao svaku treću rečenicu, a požalio se na svoju sudbinu.

- Da mogu, vratio bih se u osnovnu školu, ali ne mogu da vratim vreme. Vi tu svašta imate, da sam povratnik, ovo, ono... Bojan je bio dobar dečko, ali... Upoznao sam ga kad sam izašao iz zatvora i kad sam često izlazio te 2019. u kafanu "Stara pesma", gde je on radio kao obezbeđenje. Kupovao sam od njega kokain i znao je da mi učini, ali onda me je navukao opasno i davao mi je mnogo kokaina. Toliko nisam mogao da prodam. Veći deo sam sam trošio i ulazio sam u sve veći dug. Nekoliko puta me je Bojan i šamarao, plašio sam se njega. Nisam mogao da mu vratim dug i odlučio sam da ga ubijem - ispričao je Tejić.

"Raspadam se, hoću bračnu posetu"

Lazar Tejić je na kraju ročišta tražio ponovo reč i uputio je molbu sudiji da izda dozvolu njegovoj devojci da ga poseti u pritvoru.
- Raspadam se, verujete, poštovana sudijo. Moja vanbračna supruga je odbila da svedoči i mnogo mi je bitno i hitno da me poseti - žalio se ubica.

Mirkovićev ubica je otvoreno štitio ostale optužene za ubistvo u saizvršilaštvu Bojana Kovačevića, Ivana Nikčevića, Dušana Kokoruša i Filipa Ivanovića.

Zamenik tužioca Irena Bjeloš ostala je pri čvrstom stavu da su svi optuženi učestvovali u zločinu, dok su oni apsolutno negirali krivicu.

Nastavak suđenja zakazan je za 30. decembar, kada će biti pozvane da svedoče majka i sestra ubijenog Mirkovića, koje su prve od porodice stigle u Belvil pošto je ubijen u podzemnoj garaži.

Ponudili za slobodu 50.000 i 30.000 evra

Sudsko veće odbilo je predlog odbrane da se optuženima Nikčeviću i Ivanoviću pritvor zameni za blažu meru kućnog pritvora ili boravak na slobodi uz elektronski nadzor, uz jemstvo od 50.000 evra za Nikčevića i 30.000 evra za Ivanovića, koji se tereti da je hteo ubicama da pomogne da se sakriju ili prebegnu preko granice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading