POGLEDAJTE: Evo šta je pričao o Arkanu i najvećim mafijašima čovek koji je danas uhapšen! (VIDEO)

Autor: Republika

Hronika

20.11.2021

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji upravnik KPZ Sremska Mitrovica Trivun Ivković, koji je danas sa još 16 osoba uhapšen zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem zarad sticanja materijalne koristi, svojevremeno je u intervjuu za Republiku govorio o ključnim događijima i ličnostima tokom turbulentnih devedesetih godina prošlog veka.

POGLEDAJTE: Evo šta je pričao o Arkanu i najvećim mafijašima čovek koji je danas uhapšen! (VIDEO)

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/S. AĆIMOVIĆ, Profimedia, Privatna arhiva

Zbog prirode posla koji je obavljao Trivun je bio u prilici da bude upoznat sa mračnim tajnama mnogih opskurnih likova, od prosjaka do ministara, koji su bili sa one strane zakona tokom jednog od najdramatičnijih perioda u novijoj srpskoj istoriji.

Kao upravnik Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, koji ima status međunarodnog zatvora, Ivković je bio zagovornik gvozdene discipline, a u intervjuu koji je dao za Republiku ispričao je da je "bez problema lomio" i najokorelije kriminalce, ukoliko se oni ne bi povinovali njegovim pravilima.

Posebnu pažnju javnosti privukao je deo Ivkovićevog interevjua u kojem je govorio o nekadašnjem komadantu Srpske dobrovoljačke garde, Željku Ražnatoviću Arkanu.

- Znao sam ja dobro ko je on, znao sam kako se bore njegovi ljudi na ratištu i bili su dobri. Jednom prilikom u "Hajatu" mi je prišao ostavio vizit karticu, i ja njemu svoju,došao je u Mitrovicu da obiđe Mimu Jerkovića i ja sam nakon toga otišao do stadiona da mu odnesem slike iz posete. Rekao sam mu samo evo slika "Rudar", a on me je šokirano pogledao i pitao samo "Kako znate?". To je bilo njegovo ime odnosno nadimak u obaveštajnoj službi - otkrio je Trivan.

U intervjuu koji smo objavili i na zvaničnom Jutjub kanalu Republike, govorio je i o prvim "kralju narko-mafije"  u Srbiji, Mehmedu Ali Karafaki iz Velikog Trnovca kod Bujanovca, Dautu Kadriovskom iz Skoplja i Dušanu Spasojeviću iz Zemuna.

Karafaka je bio jako miran čovek, vodio je računa o cveću u Mitrovici, sve one ruže okolo su njegovih ruku delo. Turci su jako pristojni i umiljati ljudi, znaju kako da se ponašaju, takav je i on bio. Zvao me je skoro da dođem da ga vidim, on se vratio na Kosovo, tamo živi sada - rekao nam je Trivun. 

Trivun je pričao i o Miloradu Ulemeku Ulemeku Legiji, Kristijanu Goluboviću i mnogim drugim opasnim momcima devedesetih, a detalje možete pogledati u video snimku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Todor Čačak

21.11.2021 12:37

Zato Toma Nikolić nije hteo da upisuje bilo koji fakultet.