PRIVEDEN TRIVUN IVKOVIĆ: Nekadašnji upravnik Mitrovice uhapšen u svojoj kući!

Autor: Republika

Hronika

20.11.2021

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravnik Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica Trivun Ivković priveden je danas u svojoj kući u Sremskoj Mitrovici.

PRIVEDEN TRIVUN IVKOVIĆ: Nekadašnji upravnik Mitrovice uhapšen u svojoj kući!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Trivun Ivković, nekadašnji upravnik KP doma Sremska Mitrovica

Ivković je nedavno gostovao na kanalu "Balkan info" i pričao o devedesetim godinama prošlog veka.

Između ostalog ispričao je i kakav je KP dom za vreme dok je on bio upravnik.

- To je jedini zatvor u Srbiji gde kaznu izdržavaju i stranci. To je međunarodni zatvor. Kada sam došao za upravnika imao sam 42 strana osuđenika iz 40 zemalja. Gledali smo da napravimo red, prvo sa civilima a onda i sa osuđenicima - ispričao je Ivković.

Za sada nije poznat razlog njegovog privođenja.

U intetvjuu za Republiku koji možete pogledati u snimku ispod, Ivković je između ostalog govorio i o Kristijanu Goluboviću.

Kristijan zna da robija, on je odličan zatvorenik što se vidi i sada u rijalitiju. Disciplinovan je, poštuje red i mir, svi su oni kod mene bili manji od makovog zrna. Da vam kažem samo, najveći kriminalci su najveće cinkare... - rekao je on.

Biografija

Na početku karijere Trivun Ivković bio je policajac, a sredinom 1980-ih se aktivirao i u politici, sa željom da se promeni Ustav iz 1974. koji je pokrajinama davao ovlašćenja da mogu da uslovljaju Republiku Srbiju.

Bio je jedan od prvoboraca u smenjivanju vojvođanske vlasti i konačnom smanjenju de facto republičkih ovlašćenja koje su pokrajine imale u SFRJ.

Nakon toga dolazi na mesto upravnika zatvora u Sremskoj Mitrovici, koji inače ima status međunarodnog zatvora. Bio je zagovornik apsolutne discipline, bez obzira o kom se zatvoreniku radi. A zatvorenika je bilo iz raznih branši, od prosjaka do ministara. Kazne za kršenje discipline bile su samica, ali i batine.

Tvrdi da je i najopasnije kriminalce bez problema “lomio”, tj. naučio da se povinuju pravilima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Željko

20.11.2021 10:52

Upravnik u zatvor?

Odgovori 12 4
Milica

20.11.2021 15:23

Tu je trebao biti vec odavno.