ON IMA POREMEĆAJ LIČNOSTI: Psihijatar o očuhu koji brutalno pretukao bebu na Karaburmi

Autor:

Hronika

09.11.2021

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anđelka Kolarević, psihijatar i psihoterapeut, prokomentarisala je je za Pink nasilje nad bebom koje se juče dogodilo u Beogradu i pohvalila rekaciju nadležnih organa.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Anđelka Kolarević, psihijatar i psihoterapeut

 

- Ja bih rekla da se u ovom slučaju radi o poremećaju ličnosti, o takozvanom antisocijalnom poremećaju ličnosti. To su osobe koje imaju jedan nemar prema svim zakonima, prema ljudima. Oni nemaju osećaj krivice ni kajanja i imaju jedno agresivno i nasilničko ponašanje - objašnjava Kolarević.

Kako ističe, antisocijalni pormećaji ličnosti se dele na sociopate i psihopate.

- Sociopate često imaju to agresivno primitivno ponašanje. Oni to čine na mah i ne planiraju šta rade. Psihopate, nasuprot njima sve planiraju i hladnokrvni su. Ni jedan ni drugi tip antisocijalnog poremećaja ličnosti nema osećaj empatije i imaju impulsivno ponašanje - ukazala je doktorka.

Saša Borojević, savetnik u Internacionalnoj policijskoj asocijaciji, rekao je za Pink da je ovaj slučaj pratio iz više uglova.

- Ova majka ima 20 godina, i iz prvog braka ima troje dece, ovo je četvrto. Očuh koji radi u GSP ima epilepsiju, i dete je već pretučeno u septembru, i evo sada ponovo - rekao je on.

Borojević je ukazao da u Srbiji godišnje ima više od 50 dece koje bude prebijeno.

- Nasije nad decom je sve češća pojava. 510 hiljada dece se u svetu ubije godišnje. Ovde se radi u romskoj zajednici, i deca koja se kao mala sakate kada porastu rade na ulici kao prosjaci. Kod Vukovog spomenika imate više dece koja prosjače - navodi Borojević.

Kako ističe on veruje da se ovde radi o jednom vidu prosjačke mafije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading