ZAJEDNIČKA AKCIJA POLICIJE I TUŽILAŠTVA: Pohapšena banda, ojadili ministarstvo za po 1,5 MILIONA I NESTALI!

Autor:

Hronika

03.11.2021

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je danas uhapšeno devet lica zbog milionske prevare, a da se za četiri lica traga iz istog razloga.

Republika

Foto: Ilustracija: Republiak.rs, MUP Srbije

 

- Dana 03.11.2021. godine u saradnji Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i policiskih službenika PU za grad Beograd UKP Prvo odeljenje, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema devet (9) lica i to S.G. S.Z. D.Z. D.S. D.Z. Š.S. R.S. Đ.V. i K.Ž. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Prevara iz čl. 208 KZ i krivično delo Falsifikovanje isprave iz čl. 355 KZ, dok je za četiri (4) lica koja nisu pronađena na adresama prebivališta raspisana potraga - piše u saopštenju tužilaštva. 

Nakon provera, odnosno prikupljanja potrebnih obaveštenja i podataka utvrđeno je da su ova lica krivična dela izvršila tokom 2019. godine, na taj način što su dobila velike svote novca (svako lice od oko 1.500.000,00 dinara) od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  RS, tačnije od Uprave za agrarna plaćanja na osnovu lažne dokumentacije koju su priložili prilikom apliciranja za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje biljnih kultura u 2019. godini.

Zadržana lica će biti saslušana dana 04.11.2021. godine pred postupajućim zamenikom javnog tužioca. Nakon iznošenja njihove odbrane i pribavljanja podataka o eventualnoj ranijoj osuđivanosti tužilaštvo će odlučiti da li će i prema kojim licima podneti predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu za određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, uzimajući u obzir sve okolnosti izvršenja krivičnog dela i postojanja osnova za određivanje pritvora.

Nakon saslušanja osumnjičnjenih, u istrazi će biti ispitani oštećeni i svedoci, prikupljena sva obaveštenja i svi drugi dokazi, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading