FORENZIČARI NA NOVOM TRAGU UBICAMA PORODICE ĐOKIĆ!? Sumnja se da je pištoljem kojim su likvidirani na ovom mestu!

Autor: Republika

Hronika

11.10.2021

22:34

Policija intenzivno traga za pištoljem kojim su 27. septembra likvidirani Goran, Gordana i Lidija Đokić iz Aleksinca.

printskrin

Policija još traga za pištoljem kojim su Đokići ubijeni

Pištolj nije nađen prošle nedelje prilikom pretrage Južne Morave kod mosta u Tešici uz pomoć ronilaca Žandarmerije, ali je moguće da se pretraga ponovi ukoliko vremenske i hidrološke prilike budu povoljnije.

- Pištolj kojim je izvršeno trostruko ubistvo je krunski dokaz, zato je za očekivati da su ga se počinioci lišili nedugo nakon ovog monstruoznog zlodela. Most u Tešici je manje od dva kilometara od mesta gde je pronađen zapaljen "pasat" Đokića, pa je vrlo moguće da su ga bacili prilikom prelaska mosta. Južna Morava je tih dana bila nižeg vodostaja, ali u virovima ispod mosta uvek je duboka - kaže izvor Blica.

Kiša koja pada povremeno već nekoliko dana otežava posao istražiteljima.

I mesto na kojem su pronađena ugljenisana tela Đokića u ataru Moravca, nalazi se i neposrednoj blizini Južne Morave, na oko 50 metara od reke, ali je manje verovatno da je pištolj bačen u tom delu reke jer je na tom mestu vodostaj niži.

- Pištolj nije nađen u zapaljenom vozilu jer bi i posle požara mogao da pruži dosta podataka forenzičarima, a još je manje verovatno da su ga zadržali kod sebe jer je to direktan dokaz o počinjenom ubistvu. Zato se i pretpostavlja da je bačen u reku - kaže sagovornik.

Podsetimo, tela porodice Đokić, pronađena su u subotu nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gde su kobne večeri i bili u poseti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

 

Komentari (0)

Loading