RADNIK PAO SA TRAFO STANICE! Zadobio povrede opasne po život: Oštećena kičmena moždina

Autor: Republika

Hronika

22.09.2021

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnik M.V. (57) koji je zadobio tešku povredu kičme nakon što je juče oko 11 sati prilikom popravke trafoa u ataru svrljiškog sela Ribare pao sa visine od oko tri metra hospitalizovan je u Kiničkom centru u Nišu i nalazi se u "visokom riziku" od životne ugroženosti.

Republika

Foto: Republika

Radnik pao sa visine od tri metra, ilustracija

- Pacijent je primljen sa kompleksnom povredom kičme koja podrazumeva prelom nekoliko pršljenova sa pratećim oštećenjem kičmene moždine. Cela kičma mu je dislocirana sa prekinućem kičmene moždine usled čega ima potpunu oduzetost nogu i gubitak funkcija unutrašnjih organa trbuha. Kod ovakvih povreda u prva 72 sata se ne preduzimaju operativne mere. Odluka da li će biti preduzete biće doneta nakon tog roka na osnovu rezultata funkcija ostalih vitalnih organa. Pacijent je svestan, komunikativan, ali je u visokom riziku od životne ugroženosti - kaže pomoćnik rukovodioca Klinike za neurohirurgiju UKC Niš prof. dr Ivan Stefanović.

Prema nezvaničnim informacijama M.V. je bio angažovan na popravci trafoa preko jedne beogradske firme, a do nesreće je došlo kad ga je prilikom odšrafljivanja određene opruge udario deo trafoa, pa je pao na zemlju sa visine od dva ili tri metra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading