Potvrđena presuda: ČUME DOBIO DVE GODINE I NOVČANU KAZNU

Autor:

Hronika

11.12.2017

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu je potvrdio presudu Trećeg osnovnog suda u krivičnom postupku protiv okrivljenog Ljubiše Buhe Čumeta. Buha je osuđen na dve godine zatvora i novčanom kaznom u iznosu od 180.000 dinara

RepublikaFoto: youtube.com/Balkan Channel
Ljubiša Buha Čume

Viši sud u Beogradu je, nakon održane sednice veća, 15.novembra 2017. godine, doneo presudu kojom je odbio kao neosnovane žalbe Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i branilaca okrivljenih Buha LJubiše i potvrdio presudu Trećeg osnovnog suda u Beogradu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje, navodi se u saopštenju.

Okrivljeni Buha LJubiša je presudom Trećeg osnovnog suda u Beogradu, koja je sada postala pravnosnažna, oglašen krivim zbog krivičnog dela prikrivanje, krivičnog dela sprečavanje i ometanje dokazivanja i krivično delo ugrožavanje sigurnosti i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 8 meseci i na novčanu kaznu iznosu od 180.000 dinara, koju je dužan da plati u roku od tri meseca od pravnosnažnosti presude.

Okrivljenom je izrečena mera bezbednosti zabrane približavanja i komuniciranja sa oštećenima. S druge strane Buha je oslobođen od optužbe da je izvršio krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprave u podstrekavanju, dok je, prema okrivljenom odbijena optužba da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading