HAOS NA SUĐENJU ZA UBISTVO NAVIJAČA ZVEZDE: Obezbeđenje sprečilo tuču u Palati!

Autor:

Hronika

10.09.2021

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje trojici navijača Crvene zvezde Igoru Hamboji Vreviću (31) , Milošu Mišljenu (36) zvanom Miškec i Aleksandru Nikoliću (31) za teško ubistvo u saizvršilaštvu, takođe navijača crveno-belih, Borivoja Simovića (30), 25. juna prošle godine na Senjaku, danas je počelo pred Višim sudom.

Republika

Foto: printscreen/instagram

Borivoje Simović

Saslušanje okrivljenih i svedoka trajalo je više od četiri sata, a u jednoj od kratkih pauza došlo je do fizičkog kontakta i koškanja kume pokojnog Simovića sa drugarom okrivljenih, koje je počelo udaranjem ramenima. Hitrom reakcijom obezbeđenja izbegnuta je tuča u Palati pravde, ali je netreljivost sve vreme bila očigledna u sudnici i ispred nje, jer su sa obe strane sevale provokacije.

Okrivljenima se na teret stavljaju još po dva krivična dela za nasilničko ponašanje zato što su dva dana pre ubistva Simovića pretukli njegovog druga Iliju Veljovića, kao i za nedozvoljeno nošenje oružja. Vrević i Nikolić su priznali oba dela, a Mišljen samo da je bio nasilan prema Veljoviću jer ih je psovao kada su se sukobili u saobraćaju.  

Novo je da se u predmetu kao četvrti okrivljeni spominje drug ubijenog Simovića, Đorđe Antić koji odgovara samo za nedozvoljeno nošenje oružja. Antićeva uloga u čitavoj situacija ostala je misterija nakon jučerašnjeg suđenja, a isplivalo je i da u optužnici piše da je ubijeni Simović prvi pucao na navijače Zvezde.

Okrivljeni osuđivani za tuče, drogu, oružje

Optuženi Aleksandar Nikolić je jedini koji nije osuđivan od trojice prvookrivljenih, ali je protiv njega u toku postupak za nedozvoljeno posedovanje oružja i narkotika, zbog kojih je i izbačen iz Vojne policije. Vrević i Nikolić su odrasli  sa ubijenim mladićem na Senjaku, dok je Miloša Mišljena, koji ima debeo policijski dosije, Simović površno poznavao. O ubijenom Simoviću se jedno zna da je bio iz dobrostojeće porodice i da je prema recima njegove sestre,  studirao u inostranstvu.

Nikolić i Vrević su priznali da su pucali iz parka prema šumi kada su čuli povik "Pucaj", ali da nisu znali ko se krije iza ispaljenih hitaca, kao ni iza povika.  

- U optužnici je navedeno da je na nas iz šume ispaljeno sedam metaka. Mi smo pucali iz straha. Nismo znali da je Bora sa napadačima u šumi. Žao nam je što je stradao - rekli su nadopunjavajući se Vrević i Nikolić, a potvrdili su Mišljenovu izjavu da on nije imao pištolj.

 

Obe strane kriju ključ razdora

Rodbina ubijenog tvrdi da je on stradao od bivših prijatelja iz ljubomore, dok pojedini ljudi sa Senjaka misle da je stradali Simović u čuvenom parku kod žirafa na Senjaku spremio sačekušu Nikoliću i Vreviću sa izvesnim Nikolom Stančićem koji je Nikoliću navodno dugovao novac za automobil koji je kupio od njega.  Kao mogući uzrok razdora u kuloarima se spominju i neraščišćeni računi oko droge, ali i sukobi različitih navijačkih frakcija kluba sa Marakane.  

Ubijeni je unuk srpskog velikana

Borivoje Simović je bio praunuk generala Dušana Simovića, komandanta junačkog Sedmog pešadijskog puka na Solunskom frontu i predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije pred bombardovanje 6. aprila 1941.godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading