SLOBA SNAJPER PIŠTOLJ SPREMAO ZA LIKVIDACIJE! Kako je novosadski mafijaš pao u akciji policije

Autor:

Hronika

07.09.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na oružju kome je bio izbrisan serijski broj nađen DNK Slobodana Milutinovića, mada je supruga tvrdila da je pištolj njen, saznaje Srpski telegraf

Republika

Foto: ATV

Hapšenje Slobodana Milutinovića Snajpera

 

Novosadska policija je kod mafijaša Slobodana Milutinovića Snajpera, nekadašnjeg vođe navijača i člana uprave FK Vojvodina, pronašla pištolj s izbrisanim serijskim brojem koji je spremao za likvidacije, otkriva Srpski telegraf.

DEBEO DOSIJE

Kako je naš list već pisao, Milutinović je uhapšen u spektakularnoj akciji samo 48 sati posle pokušaja ubistva Gorana Kovačevića Goranca 2. septembra, kada je ubijen Kovačevićev telohranitelj Uroš Stefanović.

- U akciji je učestvovalo čak 250 policajaca i pretreseno je više objekata. Kada su upali u Snajperov stan, on se pravio nevešt i pitao čemu pretres. Međutim, ubrzo su operativci MUP našli pištolj s izbrisanim brojevima, kakav se obično koristi za mafijaške obračune i likvidacije - kaže naš izvor iz policije.

Milutinovićeva supruga je tvrdila da je oružje njeno, ali je pištolj poslat na veštačenje.

- Na njemu su nađeni Snajperovi DNK tragovi i utvrđeno da je da ga je on držao u ruci i repetirao - otkriva naš sagovornik.

Uprkos svemu, posle jučerašnjeg saslušanja na kome su izneli odbranu, sud u Novom Sadu je i Milutinovića i njegovu suprugu pustio da se brane sa slobode.

Snajper, inače, ima debeo dosije u policiji. Protiv njega je podneto 15 krivičnih prijava, između ostalog, i za pokušaj ubistva 2017. u Beogradu, na stadionu u Humskoj ulici, kada je pretučen D. S. Osim za nasilničko ponašanje, protiv ovog Novosađanina pisane su prijave i zbog ilegalnog oružja, trgovine drogom, nanošenja povreda, ugrožavanja sigurnosti. Ima i sedam osuđujućih presuda, od toga su tri bile uslovne. Poslednja je osuda iz 2018. za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi. Tu višemesečnu kaznu odslužio je u kući s nanogicom.

Republika

Foto: youtube.com/facebook.com

Slobodan Milutinović Snajper

 

PALILI MU DŽIPOVE

Kao vođa firmaša, navijača Vojvodine, i neformalni gazda u klubu, istakao se i napadom na bivšeg fudbalera Vojvodine Nikolu Trujića. Bio je i desna ruka pokojnog predsednika kluba Bate Butorovića zvanog Bata Kan Kan, a nekoliko godina kasnije preuzeo je novosadskog drugoligaša FK Kabel, koji je zbog nameštanja utakmica kažnjen oduzimanjem bodova.

Na Snajpera je tri puta pokušan atentat, poslednji put u februaru 2020, kada je eksplodirao njegov porše kajen, ali je prošao s lakim telesnim povredama. Preživeo je napad i u julu 2012, kada je na njega nasrnuo Marko Markuš, koji je izvukao nož i ubo ga u leđa. Iako je prvobitno bio osuđen na pet godina zatvora, nakon što je Milutinović "zaboravio" ko ga je tukao i ubo, Markuš je oslobođen optužbe.

U novembru 2013. Snajperu je zapaljen džip mercedes ML, koji se vodio na Milutinovićevu devojku, a navodno se na meti našao zbog duga. Krajem oktobra 2018. na meti piromana bio je i njegov volvo XC 90, a spekulisalo se da je incident povezan sa dešavanjima u Fudbalskom klubu Vojvodina, gde je jedno vreme čak bio i član uprave.

Hapšen na Jahorini

Milutinovića je policija Republike Srpske uhapsila 3. marta ove godine, ali je posle dva dana pušten na slobodu.

Nedugo posle toga podneo je ostavku na mesto u upravi Vojvodine.

 

Poternica za Boćom

Republika

Foto: youtube.com/Fk Vojvodina

Dalibor Bogdanović Boća

 

Policija je juče prema nalogu tužilaštva raspisala poternicu za bivšim policajcem Daliborom Bogdanovićem Boćom.

Nezvanično, Bogdanović je sumnjao da Goranac stoji iza nekoliko pokušaja njegove likvidacije. Poslednji put u zgradi gde živi Bogdanović pronađena je eksplozivna naprava u aprilu ove godine. To je bio četvrti put da su pokušali da ga ubiju.

 

Brojni tragovi doveli do hapšenja

U akciji policije su zaplenjeni narkotici, oružje, municija, osam vozila i 50.000 evra, a utvrđuje se uloga svih privedenih u zločinu koji se odigrao 2. septembra. Prema nezvaničnim informacijama, Stefanović i Kovačević su kobne večeri sedeli u kafiću i pili piće, a onda su došli do Cankareve 8, gde se nalaze garaže koje Goranac koristi za svoja vozila. Ulaz u njegovu zgradu je u blizini.

- Napadači su ih pratili u pikapu i čim su ih ugledali u dvorištu zgrade, iz kojeg nisu imali kuda da pobegnu, dojurili su do njih kroz jedan uski prolaz, otvorili bočna vrata i uzijem zapucali na njih. Uroš je uspeo da reaguje i goloruk se zatrčao ka automobilu iz kojeg su pucali. Napadač je tada već ranio Kovačevića u ruku, a kada je video njegovog telohranitelja, ispalio mu je nekoliko metaka u glavu i grudi. On im je tada pao na haubu, a oni su pobegli munjevitom brzinom - ispričao je izvor iz istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading