PRODUŽEN PRITVOR! Belivuk i ekipa ostaju iza brave: Ovo je spisak razloga

Autor: Republika

Hronika

02.08.2021

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal produžilo je pritvor Veljku Belivuku i pripadnicima njegove kriminalne organizacije.

Republika

Foto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

Veljko Belivuk

Odlučujući o predlogu za produženje pritvora koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal istaklo prilikom podizanja optužnice prema okrivljenima Veljku Belivuku i drugima, dežurno krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 30.07.2021. godine po službenoj dužnosti u smislu odredbe člana 216 stav 3 ZKP ispitalo da li i dalje stoje razlozi za pritvor prema okrivljenima, pa je prema V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š. i A.S. doneo rešenje kojim je prema okrivljenima produžio pritvor do 30 (trideset) dana i to prema:

Okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G. i M.A, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, u skladu sa odredbama člana 211 stav 1, tačka 1, 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku; prema okrivljenima V.G, S.S, B.K i N.S, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo u skladu sa odredbama člana 211 stav 1, tačka 1, 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku:

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Miljković i Belivuk

- Okrivljenima M.S, M.L. S, A.D i A.S zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupkashodno odredbama člana 211 stav 1 tačka 1, 3 i 4 ZKP-a, a prema okrivljenima A. Š i A.Š zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo shodno odredbama člana 211 stav 1 tačka 1 i 3 ZKP-a, dok prema okrivljenima iz optužnice B.H, V.Đ i V.D tužilaštvo za organizovani kriminal nije stavilo predlog za određivanje pritvora - navodi se u saopštenju.

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravaka istog.

Optužnicom je okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š, A.S, B.H, V.Đ i V.D stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih dela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica, silovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading