BORBA ZA STARATELJSTVO: Njima može da pripadne mala Jana

Autor: Alo, Republika

Hronika

30.11.2017

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uskoro bi moglo da donese odluku o tome kome će pripasti starateljstvo nad Janom Marjanović (6), ćerkom brutalno ubijene pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33) i Zorana Marjanovića (39), koji je osumnjičen za ubistvo svoje supruge.

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA

Zoran Marjanović sa ćerkom

Radnici Centra za socijalni rad tražili su od Janinih rođaka da se izjasne o tome da li bi brinuli o njoj i svi su potvrdili da bi prihvatili brigu o detetu.

Centar je kao potencijalne staratelje ispitao majku Teodore Krsmanović, sestre od strica ubijene Jelene, zatim Jeleninog strica iz Borče, Ljubicu, tetku ubijene pevačice, kao i Miloša Marjanovića, Zoranovog brata - objašnjava sagovornik

Alo i dodaje da je nakon tih razgovora odlučeno da privremeni staratelj male Jane bude jedan radnik Centra za socijalni rad, dok je Zoranovom bratu Milošu Jana poverena na čuvanje.

- Porodici Krsmanović se takva odluka nije svidela, jer smatraju da Miloš nije neko ko bi trebalo da vodi računa o detetu. Zbog toga je majka Teodore Krsmanović podnela žalbu i Ministarstvo je to koje će doneti konačnu odluku. Kako se radi o izuzetno osetljivoj stvari, zaposleni u Ministarstvu vrlo ozbiljno i pažljivo pristupaju tom slučaju i temeljno sagledavaju sve činjenice i okolnosti, ne bi li pronašli najbolje rešenje za dete, jer se ono nalazi u delikatnoj situaciji - kaže dobro obavešten izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading