UDAR NA SRPSKI TELEGRAF I REPUBLIKU: Monstrum Zvicer hoće da nas zatvori!

Autor: Republika

Hronika

09.06.2021

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radoje Zvicer, koji je označen kao vrhovni bos ozloglašenog "kavačkog klana" rešio je da ućutka Srpski telegraf i portal Republiku i to samo zato što pišemo o njemu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

U dopisu prosleđenom našoj redakciji, koje potpisuje Zvicerov advokat Dejan Lazarević, između ostalog priloženo je i rešenje o privremenoj meri kojom se redakciji Srpskog telegrafa i Republike praktično zabranjuje da se bave svojim poslom.

Kako se navodi u dokumentaciji, usvojen je predlog Zvicera po kome Srpski telegraf i Republika praktično ne mogu da objave ni jedno slovo o sumnjivim poslovima za koje se vezuje Zvicerovo ime.

Konkretno, Srpskog telegrafu i Republici zabranjuje se da piše o informaciji da je Radoju Zviceru "Belivukov klan avionom u Crnu Goru slao dve vrste ćevapa, jedne od žrtava koje su ubili i samleli, a druge od svinjskog mesa koje su kupovali u jednom beogradskom restoranu".

Da je Zvicer rešen da nas ućutka jasno je i na osnovu odluke u rešenju kojom se Srpskom telegrafu i Republici zabranjuje da iznosi informacije po kojima je "Zvicer voleo da ima i jedne i druge (ćevape) i da ih jede istovremeno kako bi mogao da procenjuje koji su mu ukusniji".

Da bi udar na slobodne medije i slobodnu reč bio potpun, kako stoji u dokumentaciji koja nam je prosleđena, Srpskom telegrafu i Republici zabranju je se da pišemo o informacijama o kretanju Zvicera, konkretno o informacijama da se on "nalazi u Kolumbiji" i da ga čuvaju "pripadnici medeljinskog kartela, koji su poslove nasledili od Pabla Eskobara".

Ono u šta pak, naši čitaoci treba da budu uvereni, jeste da Srpski telegraf i Republika neće odustati od istraživanja i pisanja o svim aferama u Srbiji i da nas pretnje neće uplašiti, naprotiv, još hrabrije pisaćemo o svim aferama koje su od interesa za javnost u Srbiji, bez obzira na to koliko su moćni njihovi glavni vinovnici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading