KNEŽEVIĆ POTVRDIO NAŠE PISANJE: Đukanović aminovao akcije kavačkog klana!

Autor: Tamara BUJIŠIĆ

Hronika

09.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Knežević, predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore i jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta, rekao je za Srpski telegraf da ni škaljarski ni kavački klan nisu mogli funkcionisati bez bezbednosne i institucionalne logistike Crne Gore.

RepublikaFoto: TANJUG/ZORAN ZESTIC
Milan Knežević

- Ko se bar malo razume u bezbednosne i političke prilike u Crnoj Gori, zna da je sve to bio jedan klan koji je formirala Agencija za bezbednost i da su sukobi u tom klanu, koji je kasnije podeljen na kavački i škaljarski, upravo generisani iz države. Država je periodično imala favorite u jednom ili drugom klanu, a poslednjih nekoliko godina favoriti su bili iz "kavačkog klana". Neformalno je Zoran Lazović, doskorašnji pomoćnik direktora policije, slovio za čoveka koji ima uticaj na taj klan i u značajnoj meri je uticao na njihove aktivnosti - rekao je Knežević.

On je dodao i da na pitanja koja je Lazoviću nedavno postavio odgovor nije dobio.

- Ja sam ga nedavno prozvao i pitao da li je on u januaru 2020. skinuo zabranu ulaska Veljku Belivuku u Crnu Goru i da li je njegov sin Petar Lazović imao kontakte s navodnim vođama "kavačkog klana". Na ta pitanja odgovor nisam dobio, ali je Dritan Abazović jasno saopštio da su moja saznanja tačna i da država planira da u tom pravcu preduzme određene korake i aktivnosti, kao i Uprava policije u kojoj je i zaposlen sin Zorana Lazovića - Petar Lazović. Ja očekujem da, ukoliko postoje stepeni osnovane sumnje o umešanosti Zorana Lazovića u aktivnosti "kavačkog klana", da nadležni organi sve to ispitaju i procesuiraju i njega i blisko povezana lica s njim - rekao je Knežević i ponovio da bez pomoći države ne bi postojali ni škaljarski ni kavački klan.

Knežević je istakao i da je Zoran Lazović pripadnik klana "Grand", koji je poznat kao jedan od stubova Đukanovićevog režima, te se, samim tim, u vezu dovodi i Milo Đukanović.

- Uveren sam da nijedan potez Lazovića i pripadnika klanova nije mogao proći bez znanja, a možda i saglasnosti Mila Đukanovića, tako da je u tom delu postojala puna koordinacija. Teško da mogu zamisliti da je bilo koja aktivnost Zorana Lazovića mogla da bude individualna, a da nisu napravljene makar konsultacije sa Đukanovićem - zaključuje Knežević.

Veza sa prodajom luke Bar

Klanovi "Mojkovac" i "Grand" najveće su grupe umešane u šverc cigareta iz Bara. "Grand" je dovođen i u vezu s ulogom Mila Đukanovića u prodaji luke Bar.

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

Da podsetimo, dobro obavešteni izvori Srpskog telegrafa nagovestili su da novi sastav policije prikuplja podatke o povezanosti Zorana Lazovića sa "kavčanima". Postoje tragovi koji vode od samog doskorašnjeg vrha policije, od ljudi koje je postavio Milo Đukanović do Radoja Zvicera, jednog od dvojice šefova "kavčana", i Veljka Belivuka, vođe srpskog ogranka ovog mafijaškog klana.

Posle Zvicerovog bekstva iz Crne Gore, koje mu je uoči hapšenja omogućio neko iz samog vrha policije, otkriveno je i da je Velja Nevolja u januaru ušao u Crnu Goru jer je naprasno skinut sa crne liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading