TOCILO DOBIO 17 GODINA ROBIJE: Poznat kao najveći diler heroina u Srbiji!

Autor:

Hronika

18.05.2021

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladen Novaković zvani Tocilo, jedan od glavnih dilera heorina na teritoriji Srbije, osuđen je na 17 godina zatvora.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Mladen Novaković

Mladen Novaković zvani Tocilo kao redvodnik kriminalne grupe koja se bavila trgovinom droge i osuđen je danas pred Odeljenjem za organizovani kriminal u Specijalnom sudu u Beogradu na 17 godina zatvora, dok su njegovi sardanici Saša Nikolić i Velibor Cvrtanov osuđeni na 11 i 10 godina zatvora. 

Suđenje Novakoviću, Saši Nikoliću i Veliboru Cvetkovu trajalo je manje od godinu dana, a s obzirom na dužinu izrečenih kazni svima je produžen pritvor.  Na osnovu dokaza koji su pregledani na suđenju– prisluškivanih razgovora, policijskih izveštaja o praćenju i pretresu, evidencije sa naplatnih stanica i GPS pozicija potvrđeni su navodi iz optužnice, rekao je tužilac Goran Jović koji je tražio za prvooptuženog i organizatora kriminalne grupe dve godine kraću kaznu od one za koju se odlučilo sudsko veće. 

U završnim rečima tužilac je objasnio da su dokazi protiv optuženih bili konkretni i dovolji za odmeravanje strogih kazni.

- Da ne postoji nijedan drugi dokaz bila bi dovoljna torba oduzeta od Nikolića u kojoj je pronađeno 15 kilograma heroina. U istoj torbi na najlon kesi nađen je DNK Novakovića, a na jednom paketu DNK Cvetkova - rekao je tužilac. 

 

Foto: MUP Srbije

Novaković je još 2018. osuđen za drogu, ali je nastavio da se bavi kriminalom i nje odstupio od trgovine narkoticima i on je pripadnicima svoje kriminalne grupe izdavao naloge kad i gde da preuzmu drogu, kako da je prenose, skladište i prodaju. 

Grupa je radila na teritoriji Mladenovca, Niša i juga Srbije, a heroin je navodno stizao iz Turske i rasturan je osim u Srbiji i na teritoriji Crne Gore i Austrije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading