TOCILO DOBIO 17 GODINA ROBIJE: Poznat kao najveći diler heroina u Srbiji!

Autor: Adelarda POPOVIĆ

Hronika

18.05.2021

16:53

Mladen Novaković zvani Tocilo, jedan od glavnih dilera heorina na teritoriji Srbije, osuđen je na 17 godina zatvora.

MUP Srbije
Mladen Novaković

Mladen Novaković zvani Tocilo kao redvodnik kriminalne grupe koja se bavila trgovinom droge i osuđen je danas pred Odeljenjem za organizovani kriminal u Specijalnom sudu u Beogradu na 17 godina zatvora, dok su njegovi sardanici Saša Nikolić i Velibor Cvrtanov osuđeni na 11 i 10 godina zatvora. 

Suđenje Novakoviću, Saši Nikoliću i Veliboru Cvetkovu trajalo je manje od godinu dana, a s obzirom na dužinu izrečenih kazni svima je produžen pritvor.  Na osnovu dokaza koji su pregledani na suđenju– prisluškivanih razgovora, policijskih izveštaja o praćenju i pretresu, evidencije sa naplatnih stanica i GPS pozicija potvrđeni su navodi iz optužnice, rekao je tužilac Goran Jović koji je tražio za prvooptuženog i organizatora kriminalne grupe dve godine kraću kaznu od one za koju se odlučilo sudsko veće. 

U završnim rečima tužilac je objasnio da su dokazi protiv optuženih bili konkretni i dovolji za odmeravanje strogih kazni.

- Da ne postoji nijedan drugi dokaz bila bi dovoljna torba oduzeta od Nikolića u kojoj je pronađeno 15 kilograma heroina. U istoj torbi na najlon kesi nađen je DNK Novakovića, a na jednom paketu DNK Cvetkova - rekao je tužilac. 

 

MUP Srbije

Novaković je još 2018. osuđen za drogu, ali je nastavio da se bavi kriminalom i nje odstupio od trgovine narkoticima i on je pripadnicima svoje kriminalne grupe izdavao naloge kad i gde da preuzmu drogu, kako da je prenose, skladište i prodaju. 

Grupa je radila na teritoriji Mladenovca, Niša i juga Srbije, a heroin je navodno stizao iz Turske i rasturan je osim u Srbiji i na teritoriji Crne Gore i Austrije. 

Komentari (0)

Loading