NASTAVAK AKCIJE "GNEV"! Policija otkrila veliku prevaru u Srbiji!

Autor: Republika

Hronika

14.04.2021

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, u oviru akcije "Gnev" uhapsili su M. P. (1983) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i D. K. (1966) koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica u pomaganju.

RepublikaFoto: Aleksandar Nalbantjan

Takođe, krivičnom prijavom je obuhvaćen i M. M. (1967) koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora i on se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Osumnjičeni M. P. i M. M.  se terete da su tokom 2017. godine u svojstvu odgovornih lica privrednog društva „VDM“ DOO iz Vrnjačke Banje dogovorili sa vlasnicima više pravnih lica na teritoriji Srbije kupovinu različite vrste robe, bez stvarne namere da isplate kupoprodajnu cenu robe.

Kako se sumnja, oni su uz pomoć D. K. angažovali vozače koji su preuzeli robu, nakon čega su veću količinu robe prodali bez evidentiranja u firmi „VDM“, dok su dobijeni novac od prodate robe zadržali za sebe.

Sumnja se da su M. M. i M. P. dobavljačima platili deo kupoprodajne cene robe, na koji način su im pričinili štetu u vrednosti preuzete a neplaćene robe u vrednosti od 10.481.836 dinara, i tako sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni M. P. i D. K. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading