MIKI ALEKSIĆU SE CRNO PIŠE! Veštačenja devet glumica pokazala da ih je profesor seksualno zlostavljao!

Autor: Republika

Hronika

22.03.2021

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Veštačenja devet glumica, žrtava vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68) završena su i potvrđuju verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao, rekao je Tanjugu punomoćnik nekoliko žrtava advokat Jugoslav Tintor

Foto: ST/N. PANČIĆ/ST/N. MANDIĆ/ilustracija
Ilustracija

On je ukazao da je žrtve veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i prihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog itenziteta".

- Dobili smo nalaze i mišljenja, koja se razlikuju od žrtve do žrtve, ali u suštini potvrđuju njihove iskaze i pojačavaju optužbu protiv okrivljenog - naglasio je Tintor, koji zastupa i glumicu Milenu Radulović.

Radulović je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave. Prema nalazu veštaka, iskazi devojaka o tome šta su preživele od Aleksića, a koje u procesu imaju status oštećenih, se mogu smatrati potpuno validnim.

Iz veštačenja proizlazi da se ponašsaju iskreno, da kod njih nema konfalublacije, poremećanja, mitomanije, pseudologije fantastike....

Ukoliko tužilaštvo ne bude tražilo izvođenje još nekih dokaza, istraga bi ovim veštačenjem mogla da se okonča, a potom da usledi odluka o podizanju optužnice.

Aleksić se tereti za silovanje i polno uznemiravanje devet polaznica te škole u periodu od 2008. do 2020. godine.

Nalazi se u pritvoru koji mu je produžen 12. marta da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Protiv njega je sredinom januara pokrenuta istraga nakon prijave šest devojaka, a u međuvremenu je dva puta proširena po prijavi još tri devojke.

Aleksić se tereti za 19 krivičnih dela, 11 su polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu ukupno devet oštećenih, od kojih je jedna bila maloletna.

Ostale devojke je, kako one tvrde, napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Aleksić je do sada negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi.

 

 

Komentari (1)

Loading
Vtomir

10.04.2021 02:04

Sud na ispitu časti. Molimo za najstrože kazne za sve siloatelje. Ovo je srašno U srcu našeg Beograda, skandal nad skandalima....kriminal,korupcija... Uništavanje života deci i deojkama...Povraća mi se od od svega... Zar je to moguće.Mnogi su znali i ćutali,.... To se i dalje ešaalo.... Dajte da se prekine4 lanac nasilja,siloanja.... Teška riična ela zaslužuju najstrože sankcije...posebno što su u pitanju javne ličnosti, da kazne posluže kao primer drugima, da nikome i nikada ne padne na pamet da više takve stvari radi.....Srbijo progledaj konačno......