VELJA PREKO CARINE UVOZIO TONE KOKAINA! Belivuk sa "kavčanima" prao pare izgradnjom luksuznih stanova na Vračaru!?

Autor: Republika

Hronika

22.03.2021

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, prošvercovao je u proteklih nekoliko godina na tone kokaina u našu zemlju!

RepublikaFoto: ATA Images
Veljko Belivuk uhapšen je 4. februara

Velja Nevolja je velike količine droge uvozio uz pomoć najviših funkcionera MUP i Uprave carine, pokazala je istraga! Kako je utvrđeno, Belivuk je najveće pare zaradio švercujući kokain uz pomoć "carinske mafije".

- Moćnici iz MUP i Carine osmislili su i organizovali "paralelnu carinu", preko koje su godinama kamioni i tankeri puni cigareta, nafte i razne luksuzne robe ulazili u Srbiju bez ikakve kontrole. Oni su omogućavali i Belivukovom klanu da koristi njihov sistem krijumčarenja. Procenjuje se da je Belivuk tako na stotine tovara droge uneo u našu zemlju, a to sigurno ne bi uspeo da nije imao podršku "carinske mafije" - kaže sagovornik Informera.

Dokaz da je Srbija prethodnih godina bila preplavljena narkoticima jeste i to što je droga u našoj zemlji u tom periodu bila najjeftinija u ovom delu Evrope.

- Istina je da je policija u tom periodu imala rekordne zaplene droge, i po pet-šest tona godišnje, ali je isto tako činjenica i da je tada bilo najviše droge na ulicama. To sve nije moglo bez ozbiljne podrške u vrhu MUP, koji je klan Veljka Belivuka očigleno imao - ističe ovaj sagovornik.

Isti izvor dodaje i da ne može da se pretpostavi koliko je novca zarađeno, ali je svakako reč o stotinama miliona evra.

- Javna je tajna da su čitava naselja na Vračaru, u Novom Sadu ili na Zlatiboru sagrađenja novcem od droge i da su izgradnju finansirali narko-klanovi. Činjenica je da je crnogorski "kavački klan", za koji je radio Belivuk, imao svesrdnu pomoć jednog dela državnih funkcionera, zbog čega su poslednjih godina preuzeli primat nad tržištem droge u Srbiji. "Kavčani" su najviše novca "oprali" kroz investicije u izgradnju luksuznih stambenih i poslovnih objekata - ističe izvor.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slavke

22.03.2021 13:32

I onda se ljudi cude sto raste cena kvadrata... Pa vecinu kvadrata prodaju sami sebi. Da nije tako,ne bi pola moje zgrade bilo prazno a kao prodato ili ustupljeno kao naknada za neki drugi rad... I cena je za 2 meseca skocila sa 1500e/m2 na 2000e/m2 koje neki vlasnici traze (a da nedeljama niko nije pozvao komsiju koji prodaje i za 1800e/m2 - cudno, vrlo cudno sto on rece)