TAJNA SOBA DIJANE I GORANA! Hrkalovićka i Papić u MUP imali SKRIVENI PRISLUŠNI CENTAR!

Autor: Republika

Vesti

15.03.2021

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijana Hrkalović i Goran Papić imali su u zgradi SIV 1 tajnu prostoriju, u koju se ulazilo samo sa posebnim ključem.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/printscreen
Dijana Hrkalović i Goran Papić umešani u nezakonito prisluškivanje predsednika Srbije

Bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović i nekadašnji zamenik načelnika SBPOK Goran Papić imali su tajnu prostoriju u kojoj su obavljali nezakonito prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Glavna operativna kancelarija za tajni rad - nezakonito prisluškivanje predsednika države i članova njegove porodice, nalazila se u u okviru zgrade SIV 1. Ulaz u tu kancelariju bio je dozvoljen samo ekipi okupljenoj oko Dijane Hrkalović i Gorana Papića. Tu, uostalom, sve i da je neko drugi hteo, nije mogao da uđe, jer je za ulazak u tu prostoriju bila potrebna posebna ključ-kartica, koji je dodeljen samo odabranim ljudima - kaže izvor Kurira.

On dodaje da su Hrkalovićeva, Papić sedeli mahom u toj kancelariji tokom radnog vremena. 

Miroslav Bjegović, profesor bezbednosnih nauka, kaže da bi pojedincima iz ove afere (nezakonito prisluškivanje predsednika države) trebalo ponuditi status svedoka-saradnika kako bi nadležni došli do čelnih ljudi.

- Naravno da su u aferi prisluškivanja učestvovali samo podobni ljudi koji su izdvojeni iz odeljenja za specijalne istražne metode UKP, direktno po nalogu tadašnje državne sekretarke. Logično je da su imali svoj izdvojen i zaštićen prostor iz kog su obavljali kriminalnu delatnost i gde niko drugi nije mogao da pristupi, što nam govori da su ovi pojedinci bili svesni svog protivzakonitog činjenja za koje će krivično odgovarati. Smatram da bi ovim pojedincima, koji mnogo znaju o ovoj aferi, trebalo ponuditi status svedoka-saradnika kako bi se došlo do čelnih ljudi, pored Hrkalovićke, kojima se prisluškivan sadržaj predavao - ističe Bjegović.

Podsetimo, Dijana Hrkalović je dva puta odbila poligraf, dok je Papić pre nekoliko dana uhapšen jer se sumnja da je pomagao kriminalnoj organizaciji koju predvodi Veljko Belivuk.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading