NOVI DETALJI ISTRAGE PROTIV MAFIJAŠKIH KLANOVA: Veljin vojnik propevao o "kavčanima"!

Autor:

Hronika

22.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski državljanin Strahinja Savić, koji je krajem januara uhapšen u Crnoj Gori, odao je crnogorskim istražiteljima sa kim je učestvovao u planiranju likvidacije "škaljarca" Marka Ljubiše Kana, ali i gde su štek-stanovi "kavčana" u Srbiji i Crnoj Gori.

RepublikaFoto: Starsport
Veljko Belivuk

Podgorički mediji preneli su da su to detalji iz istrage protiv Savića, Kraljevčanina Lazara Ilića (23), sa kojim je Savić uhapšen u Crnoj Gori i Beranca Grge Milićevića. Apelacioni sud produžio je pritvor ovoj trojici. Kako se navodi u naredbi za pokretanje istrage, osnovana sumnja da je Milićević izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije proizilazi iz odbrane okrivljenog Savića. On je ispričao da je u Crnu Goru došao da bi pratio lica čije ubistvo je planirano.

Svi na okupu

- Savić je saopštio ko su drugi pripadnici kriminalne organizacije koji su mu omogućili prevoz i objasnio kako je postao pripadnik kriminalne organizacije. On je istražiteljima otkrio lokacije u Srbiji i Crnoj Gori na kojima se nalaze štek-stanovi pripadnika kriminalne organizacije - piše u naredbi za sprovođenje istrage.

- Prema do sada prikupljenim dokazima, sumnja se da su S. S. i L. I. planirali, a po uputstvima, zasad N. N., organizatora kriminalne organizacije, da u jednom od ugostiteljskih objekata u Budvi, upotrebom vatrenog oružja, ubiju M. LJ. Tokom pretresa u tzv. štek-stanu u Budvi u kom je zatečen i L. I., pronađen je pištolj kojim je delo trebalo da bude izvršeno - saopštio je ranije tužilac Saša Čađenović.

Imena Savićevih i Ilićevih kompanjona zasad nisu procurila iz istrage, ali mediji u regionu već su sabrali dva i dva i rekonstruisali lanac "kavačkog klana", koji je učestvovao u pripremanju likvidacije Marka Ljubiše. I ne samo to.

ČINJENICE

o danu za obračune

1. u Tivtu 22. januara sprečena likvidacija Velje Nevolje i Marka Miljkovića

2. u Budvi su 22. januara ove godine uhapšeni državljani Srbije Strahinja Savić i Lazar Ilić

3. likvidacija vođe "kavčana" Slobodana Kašćelana bila planirana za 22. januar u Podgorici

U dobro obaveštenim krugovima smatra se da nije slučajno što je Veljko Belivuk sa saradnikom Markom Miljkovićem tih dana u Crnoj Gori boravio na slavi Radoja Zvicera, jednog od šefova "kavčana". U Crnoj Gori su istovremeno bili i Savić i Ilić. S druge strane, u Podgorici je u ruke policije pala grupa osumnjičenih za planiranje ubistva Slobodana Kašćelana, drugog šefa "kavačkog klana". Policija je na potom na Aerodromu Tivat sprečila likvidaciju Belivuka i Miljkovića i pohapsila grupu zaduženu za to ubistvo. Kavčani i škaljarci su, očigledno, krajem januara planirali da raščiste račune.

Serija hapšenja

Koliko je Savićevo "pevanje" u policiji povezano s opsežnom akcijom hapšenja Belivuka, Miljkovića i dvadesetak njihovih kompanjona, kao i sa čitavim nizom pretresa kuća, restorana i vikendica "kavačkog klana" u Srbiji, pokazaće dalja istraga srpske i crnogorske policije.

Inače, Lazara Ilića, koji je pritvoren u istražnom zatvoru u Spužu, srpsko pravosuđe tereti za pucanje na Aleksandra Šarca u TC "Ušće" 17. oktobra prošle godine. Šarac je usled zadobijenih rana preminuo 26. oktobra u bolnici.

- Ilić, osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca, uhapšen je zbog krivičnih dela počinjenih na teritoriji Crne Gore. U Ministarstvu pravde formiran je predmet i čeka se sudska dokumentacija, nakon čega će biti dostavljena molba za izručenje Srbiji - navode u ministarstvu.

Šarac je u policijskim krugovima dovođen u vezu sa "škaljarskim klanom", a Ilić je označen kao jedan od pucača "kavčana".

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

Vulin: Istraga napreduje

Ministar policije Aleksandar Vulin ističe da su krivična dela koja se stavljaju na teret Belivuku i Miljkoviću, što se tiče policije, dokazana.

- Istraga veoma dobro napreduje, otkrivamo nova krivična dela, rasvetljavamo neka krivična dela za koja nismo znali ko su počinioci, i naravno, sve će to biti vrlo brzo pred javnosti. Svako novo saznanje se istražuje i nijedno neće biti ostavljeno sa strane - rekao je Vulin.

SVEDOK-SARADNIK: UBISTVO BELIVUKA NARUČENO IZ ZATVORA

Jedan od trojice pripadnika kriminalne organizacije koja je, kako se sumnja, 22. januara planirala likvidaciju Slobodana Kašćelana dobio je status zaštićenog svedoka, prenosi Dan.

- Svedok je rekao apsolutno sve o pokušaju ubistva "kavčanina", ko ih je organizovao, kakav je bio plan, pa plan bekstva i koliko bi novca dobili. Sumnja se da je glava Kašćelana plaćena pola miliona evra. Istražitelji su saznali da je kriminalnu grupu iz zatvora u Spužu organizovao Janko V., koji se dovodi u vezu sa "škaljarskim klanom" - kaže obavešteni izvor i dodaje:

- Janko V. se dovodi u sumnju da je istog dana organizovao i drugu ekipu, koja je planirala da na aerodromu u Tivtu ubije sada već uhapšenog Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mareta, koji su, navodno, vodili beogradsku ispostavu "kavačkog klana".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading