OPROSTIO ŽENI SMRT MALE LUNE! Ponovo ću biti sa Vesnom kad izađe iz zatvora

Autor: Blic.rs, Republika

Hronika

02.11.2020

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Purić (32) iz negotinskog sela Slatina, otac Lune Firulović koja je imala dve godine i osam meseci kada ju je u noći između 26 i 27. maja zverski ubio Zoran Albić (26) u svojoj porodičnoj kući u Prahovu, koji se tada zabavljao sa Luninom majkom Vesnom Firulović (25) a Purićevom suprugom, odlučio je da kada Vesna izađe iz zatvora nastavi život sa svojom suprugom.

RepublikaFoto: Facebook
Majka Vesna sa ubicom ćerke Lune

- Kada se desio taj monstruozni zločin nad mojom Lunom, Vesna je bila u drugom stanju i od stresa je tada pobacila u pritvoru. Sada dok je čekala sa nanogicom kod kuće da ode na izdržavanje zatvorske kazne u Požarevac, ostala je trudna sa mnom. U decembru treba da se porodi i ako sve bude kako treba, po izlasku iz zatvora ćemo najverovatnije ponovo biti zajedno - započinje priču Purić.

On naglašava da će beba koja se bude rodila u decembru, dve godine biti sa majkom u zatvoru nakon čega će Purić, koji je zakonski suprug Vesne, preuzeti brigu nad detetom.

- Čekaću je dok ne izađe iz zatvora, a onda ćemo najverovatnije nastaviti život zajedno, ne u Slatini u ovoj kući gde smo sada već na nekom drugom mestu. Nastavićemo zajedno kao porodica - dodaje Dragan Purić koji sa Vesnom ima i šestogodišnjeg sina Elvina.

O kobnoj noći kada je nastradala mala Luna, njen otac Dragan nema reči i samo nemo gleda u pod. Bol kako kaže za detetom kojeg je izgubio nikada neće utihnuti.

- Mnogo mi je teško da pričam o tome. Poslednji put sam se sa mojom Lunom čuo u petak, a samo tri dana nakon toga je ubijena. Tada je plakala, jer je htela da dođe kući. Rekao sam joj: "Bebo, nemoj da plačeš, doći će tata po tebe". Pre nego što je Vesna otišla sa Lunom kod Albića, ona me je lažno prijavila za nasilje u porodici što sam ja dokazao da nije istina, ali mi je bila izrečena mera zabrane prilaska i zbog toga nisam mogao odmah da odem po Lunu tada - jedva izgovara Purić.

Dragan je kobnog dana otišao na posao kao i svaki dan pre toga. Usledio je telefonski poziv od Vesninog bratanca kada mu je saopštena strahovita vest, da male Lune više nema.

- Kada me je pozvao Vesnin bratanac samo me je pitao kratko: "Gde ti je Luna?" Odgovorio sam da je sa mamom, i on je prekinuo vezu. Odmah sam ga pozvao i pitao šta se dešava kada mi je on rekao "Luna je mrtva". Pozvao sam odmah policiju i posle saznao šta se dogodilo. Tu 2019. godinu nikada neću zaboraviti. Te godine sam izgubio sestru u januaru, u martu majku, a onda ćerku u maju - nastavlja naš sagovornik.

Suđenje Albiću za ubistvo pastorke Lune trebalo bi sutra da bude nastavljeno u Zaječaru. On je malenoj devojčici koja nije prestajala da plače, kakao je obdukcijom utvrđeno, naneo 39 povreda, imala je hematoma po celoj glavi i polomljenu nadlakticu desne ruke.

Vesna Firolović je zaključila sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice i dobila je osam godina zatvorske kazne i trenutno se nalazi u zatvoru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading