Preti mu 40 godina robije! Iživljavao se nad devojčicom dok nije umrla

Autor: Blic

Hronika

11.12.2019

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Negotinu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Albića zbog ubistva dvoipogodišnje ćerke njegove devojke Vesne Firulović.

RepublikaFoto: Facebook
Zoran Albić

Početak suđenja Zoranu Albiću zakazano je za 8. januar. Više javno tužilaštvo u Negotinu krajem oktobra podiglo je optužnicu protiv Zorana Albića, kojom ga tereti za teško ubistvo dvoipogodišnje ćerke svoje devojke Vesne Firulović, a koje se dogodilo u maju ove godine. Za teško ubistvo deteta Albiću preti do 40 godina zatvora.

Firulovićeva se istom optužnicom teretila za krivično delo napuštanje nemoćnog lica, jer u kući u Prahovu nije sprečila Albića, muškarca sa kojim je živela, da nasmrt pretuče njeno dete.

Njoj je nakon podizanja optužnice sud ukinuo pritvor i ona je puštena kući, da bi, nekoliko dana nakon ove odluke, Više javno tužilaštvo u Negotinu sklopilo sporazum s njom o priznanju krivice. Time je ona osuđena na kaznu od osam godina zatvora, koja je ujedno i maksimalna kazna za krivično delo nepružanje pomoći nemoćnom licu. Viši sud u Negotinu usvojio je ovaj sporazum sredinom novembra.

Kako je istragom utvrđeno, a šta je kasnije majka deteta potvrdila na saslušanju pred postupajućim tužiocem, Firulovićeva nije reagovala nijedne sekunde dok se njen momak Zoran Albić brutalno iživljavao nad njenom ćerkicom koja je imala samo dve i po godine. Vesna je, kako se navodi u optužnici u koju je "Blic" imao uvid, sve vreme bila ispred kuće dok je Albić krvnički tukao dete, ni u jednom trenutku nije pokušala da ga zaustavi i spase dete, ali ni da pozove pomoć iako je, kako je i sama navela, znala da u komšiluku živi socijalni radnik.

Naime, kako stoji u optužnici, utvrđeno je da je Vesnu Zoran izbacio iz kuće jer je bio nervozan nakon što mu je ujak prebacio kako je našao ženu koja ima dete sa drugim. Kada je Albićev ujak otišao iz kuće, oko jedan ujutru, on je pijan počeo da viče i razbija stvari po kući. Ova lomljava uznemirila je dete koje je počelo da plače. Pomahnitali nasilnik vikao je na devojčicu da ućuti i prestane da plače, a ona je reagovala sve glasnijim plačom... Tada je, prema optužnici, Zoran Vesnu izbacio iz kuće i zaključao ulazna vrata, dok je on ostao nasamo sa devojčicom Lunom. Albić je tada razbacao stvari po kući i brutalno tukao dvoipogodišnju devojčicu...

Vesna, devojčicina majka, kako stoji u optužnici, "nije ni u jednom trenutku dozivala u pomoć, nije zatražila pomoć od komšija, niti je od njih zatražila da pozovu policiju".

Lagali kod lekara

Kako se navodi u optužnici, nakon što je Albić brutalno pretukao dete, pustio je Vesnu Firulović u kuću, a ona je, umesto da dete odvede odmah kod lekara ili da pozove pomoć, razgovarala s njim. Kod lekara su oboje tvrdili da je devojčica u četiri sata ujutru pala sa terase dok su oni spavali, što su isto ponovili i pred policajcima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovan

12.12.2019 07:22

doživotna !