Vladimir Stanišić, dečko jahtom usmrćene policajke Maje Šljivančanin ekskluzivno za Republiku: "Bahati bogataš je nagrađen za ubistvo moje Maje"

Autor:

Hronika

07.09.2020

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletnog Marka S.(17), koji je 11. jula na otvorenom moru kod Budve, jahtom usmrtio policijsku službenicu Maju Šljivančanin(31) i povredio njenog verenika, profesora Vladimira Stanišića (36), Osnovni sud u Kotoru osudio je na 120 sati društveno korisnog rada i pojačan nadzor socijalne službe.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Maja Šljivančanin i Vladimir Stanišić

Stanišić se razočaran i ljut oglasio za Srpski telegraf i poručio da je presuda bahatom sinu bogatog Srbina u najmanju ruku skandalozna.

- Ovakvom odlukom Osnovnog suda u Kotoru poslata je jasna poruka i porodici smrtno stradale Maje Šljivančanin i meni, oštećenom Vladimiru Stanišiću, ali i svim građanima Crne Gore, da je lični iteres bahatog pojedinca iznad interesa društva!

 

 

 

Takođe, šalje se i poruka da vinovnici ovakvih i sličnih dela nemaju od čega da zaziru jer su iznad zakona sa novcem i uticajem na pravosuđe -  istakao je ogorčeni Stanišić koji je u nesreći zadobio povrede kičme i bubrega.

Besan što je sud maloletnika na korak od punoletstva tretirao kao dete, Stanišić koji inače radi kao profesor na Policijskoj akademiji u Danilovgradu, kaže da jedva čeka da vidi sramno obrazloženje presude za suđenje koje je završeno rapidno, sa samo dva ročišta. Naime, maloletniku se za pomorsku nesreću sudi od 26. avgusta i danas je Osnovni sud u Kotoru doneo presudu koja je porodicu stradale devojke i njenog dečka potpuno slomila. Stanišić javno proziva sudiju.

Foto: Privatna arhiva

 - Iako će nama razlozi za ovakvu odluku biti predočeni naknadno, kada sud pismeno izradi presudu i da obrazloženje, ostaje nejasno šta je postupajućeg sudiju moglo navesti da licu koje je navodno bilo sposobno da upravlja brodom od preko 10t i sa preko 600ks, na samo par meseci od punoletsva, navelo da ga faktički oslobodi odgovornosti za delo koje je nesumnjivo počinio!- izričit je ozlojeđeni Stanišić.

 

 

 

Nesrećnog Stanišića je progoni i misao da mladi prestupnik nije pokušao da njemu i stradaloj Maji ukaže pomoć u nesreći.

- Marko nije iskazao iskreno kajanje, niti je makar pokušao da otkloni užasnu posledicu tako što bi nam pružio pomoć- u neverici napominje Vladimir i izvodi zaključak.

- Izrečena sankicja, kada se uzme u obzir smrtna posledica i okolnosti pod kojima je došlo do nezgode, više ima karakter nagrade vinovniku koji je izazvao nesreću rekao je Stanišić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Srcelomac

07.09.2020 18:42

Boga ne mogu podmitit. Stici ce ga vase suze... Iskreno saucesce,a tabi brz oporavak zelim

zorica1234567

20.11.2020 07:59

Hahahahahaah Decko koji je ozenjen i ima dvoje dece Stanisic je olos koji je kriv za smrt jadne devojke