(FOTO) BRUTALNO NASILJE U BOLJEVCIMA, PRETUČENO 5 DEČAKA: Pržili ih bakljama jer su branili drugara ROMA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tukli su nam sinove palicama i pekli ih bakljama jer su branili druga koji je napadnut samo zato što je Rom, ispričao je za Srpski telegraf N. J., otac 16-godišnjeg dečaka koji je u petak oko 23 sata krvnički pretučen u Boljevcima sa još četvoricom drugara.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Povrede koje su zadobili dečaci iz Boljevaca

Prema svedočenjima ovih srednjoškolaca, napalo ih je 12 starijih momaka, od kojih neki imaju i oko 30 godina, a u Boljevce su stigli u dva automobila. Tukli su ih palicama, a na kraju su ih i pekli bakljom.

- Mom pastorku je drug iz odeljenja U. S. mesecima pretio i vređao ga na rasnoj osnovi. Nikada mi o tome nije pričao jer ga nije shvatao ozbiljno. Nekoliko puta mu je rekao da će doći sa Bežanijske kose u Boljevce da ga tuče. To je i uradio u petak uveče. Pitao je druga koji je sedeo sa njim gde se nalaze i rekao da stiže za dva minuta, ali mu nisu poverovali - priča očuh dečaka M. P., koji, kao i očevi drugih pretučenih tinejdžera, krije identitet iz straha od osvete.

DECA NAM OSTARILA ZA JEDAN DAN

Prema našim saznanjima, krvnički napad na maloletnike trajao je oko tri minuta.

- Deca su nam ostarila za jedan dan. Ja sada mog sina moram da kupam, ne može ništa sam. Svaki dan ide na lekarska ispitivanja. Nije im bilo dosta što su ih kukavički pretukli, nego su morali i da ih pale bakljama iako se na zemlji više nisu ni mrdali - očajan je S. M., otac dečaka M. M.

Svih pet tinejdžera nakon tuče zbrinuto je u bolnici, a potom je u policiji dalo izjave.

- Mog sina su bakljom pekli po leđima, dobio je opekotinu drugog stepena. Rana se sada inficirala. Njegovog druga su opekli po glavi, a doktori kažu da je sreća da nema dužu kosu jer bi se ceo zapalio - kaže otac Z. K.

Dva dečaka su u jednom trenutku rešila da krenu kući na večeru, a ostala šestorica su ostala u parku.

- Tada smo videli da su se ispred njih dvojice zaustavila dva pežoa i iz njih je izašlo oko 10 mladića, među njima i U. S. Tada je krupan momak iz njegovog društva udario mog druga drvenom letvom po stomaku, a zatim su i ostali počeli da tuku moje drugare, pa je i mene neko napao sa leđa. U. S. nije učestvovao, već je stajao po strani - svedočio je D. J. u policiji i dodao da njega više nisu dirali.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Ovde su se huligani iživljavali: Očuh D. J. na mestu napada

Razredni starešina: U šoku sam

Kontaktirali smo i sa razrednim starešinom dvojice dečaka koji su imali sukob na rasnoj osnovi, a on nam je rekao da mu se niko nikada nije žalio.

- Ja sam u šoku. Od vas čujem za tu tuču. Nikada niko nije prijavljivao nasilje ni meni ni direktoru. U. S. je uspešno završio prvi razred i bio je aktivan u onlajn nastavi - rekao je za naš list profesor Radule Ćipović.

Kako kažu uznemireni očevi, svi tinejdžeri su udarani palicama svuda po telu dok nisu pali na zemlju, a P. J. je udaran i po glavi i vratu, pa je od jačine udaraca završio na zemlji.

- Sin mi je rekao da je video da tuku njegovog brata od tetke i da je tada krenuo da skloni te momke sa njega, pa je napadnut s leđa. Kada je od udaraca pao u nesvest, dobio je epinapad iako nema epilepsiju. Išla mu je i pena na usta i tresao se. U tom trenutku je dotrčao jedan mladić koji je bio u istom parku sa devojkom.

Video je da mi se sin guši, pa ga je okrenuo na stranu i izvadio mu jezik. Odmah mu je dao i veštačko disanje. Ostala deca su tu stajala i plakala jer su mislili da je ubijen. Doktorka iz Hitne pomoći rekla mi je da je bio na korak do smrti i da ga je taj prolaznik spasao - jedva izgovara potreseni otac N. J. i dodaje da je njegovom sinu konstatovan potres mozga u Tiršovoj bolnici, a zbog prikleštenih moždanih nerava ne može da pomera prste na desnoj ruci.

Foto: ST/V. LUKIĆ
L.K. zadobio opekotinu drugog stepena na leđima

Meštani najavljuju protest

Meštani Boljevaca kažu da su zgroženi ovim krvničkim napadom na decu samo zato što je jedan od njih romske nacionalnosti i tvrde da su spremni da protestuju kako bi sprečili da se takva nasilja ponove.

Kako saznajemo u tužilaštvu, podnete su krivične prijave protiv šest punoletnih mladića i dve protiv maloletnih, a postupak vodi Više javno tužilaštvo, odeljenje za maloletnički kriminal, dok se za ostalima traga. Za sada se terete za nasilničko ponašanje, a dalja istraga će utvrditi da li će to delo biti prekvalifikovano s obzirom na to da dečaci još idu na lekarske preglede, gde će im se utvrditi sve posledice. Napadnuti srednjoškolci u trenutku napada nisu imali alkohol u krvi, kao ni druge supstance.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading