Mrtva Jeca kombijem dovezena na nasip?

Autor:

Hronika

20.10.2017

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar za forenzička istraživanja (CFI) sa Nenadom Šipkom na čelu uputio je Višem tužilaštvu u Beogradu zahtev da ispitaju sedam ključnih dokaza koji vode do ubice pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33).

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Jedan od zahteva CFI je da se u istrazi sasluša I. A., vlasnik vozila kojeg je pevačicin prijatelj video dan pre nestanka i u kobnoj noći

Nađena u vodi

Kako Srpski telegraf saznaje, jedan od zahteva CFI je da se sasluša I. A., vlasnik kombija kog je dan pre nestanka i u noći nestanka Jelenin prijatelj video u dvorištu porodične kuće Zorana Marjanovića (39) u Borči, kao i na nasipu u Crvenki, nedaleko od kanala u kojem je 3. aprila 2016. pronađeno telo pevačice. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je Jelena ubijena, pa je tim vozilom telo prevezeno na nasip i bačeno u vodu.

- Identitet vlasnika kombija već je poznat tužilaštvu. Neophodno je da se on ispita kako bi se utvrdilo gde se nalazilo njegovo vozilo od 1. aprila 2016. od 17.30 do 3. aprila 2016. do 13.30, da li ga je nekom pozajmio, kome i zašto - stoji u obrazloženju zahteva CFI, koga je angažovala porodica Krsmanović.

Ukoliko kombi nije uništen, trebalo bi da se detaljno pregleda u potrazi za DNK tragovima

Kako se dodaje, ukoliko kombi nije uništen, trebalo bi ga detaljno pregledati kako bi se utvrdilo da li u njemu ima pojedinih tragova koji se mogu dovesti u vezu sa zločinom.

- Treba obraditi svako udubljenje na podu, oko šrafova i spojeva. Moguće je da se pronađe DNK i posle toliko vremena - stoji u zahtevu.

Muž u pritvoru

Podsetimo, Jelena Marjanović je, prema tvrdnjama Zorana Marjanovića, nestala 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki, a njeno telo nađeno je sledećeg dana. Zoran je tad priveden, ali je ubrzo pušten. Godinu i po dana posle zločina, on se ponovo našao iza rešetaka zbog sumnje da je počinio ovaj gnusni zločin.

3 svedoka saslušana u istrazi ubistva pevačice "Granda"

Saslušati pevačicu

Istražni organi trebalo bi da saslušaju i jednu poznatu pevačicu. Neophodno je da objasni gde je bila 1. aprila 2016. od 17.30 do 2. aprila do ponoći, kao i kakva je njena uloga u prijavljivanju Jeleninog nestanka policiji.

Ispitati svedoka

Saslušati svedoka koji je izjavio da je Marjanovića i njegovu ćerku Janu video kod rampe kod smetlišta 30 minuta pre nego što je Zoran tvrdio da su došli do suprotne strane nasipa. Rastojanje između dve rampe je 1.685 metara.

Listing Jecinog telefona

Neophodno je izvršiti analizu listinga Jeleninog telefonskog broja i utvrditi da li je bilo odlaznih poziva i prema kome od 17.30 časova 1. aprila 2016, pa do 13.30 sati 3. aprila 2016. Jelena se navodno 1. aprila uveče, a ni sledećeg dana nije čula s bolesnom majkom, što je neobično.

Ko je trčao na nasipu

Ispitati gde se devojka crne kose, čiji je identitet poznat tužilaštvu, nalazila od 12 sati do ponoći 2. aprila 2016. Sumnja se da je ta žena na snimcima na kojima se pretpostavljalo da je Jelena, kao i da se ona javila na pevačicin telefon kad ju je zvala majka.

Provera telefona Marjanovića

Preko baznih stanica proveriti da li se bilo ko od članova porodice Marjanović nalazio na nasipu u Crvenki od 17.30 sati 1. aprila 2016. do osam sati ujutru 2. aprila 2016.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading