Kasapin iz Mirijeva koji je ubio komšiju čeka konačnu odluku koliko će da robija

Autor: Kurir, Republika

Hronika

13.06.2020

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obren Zirojević (39) koji je zbog ubistva komšije Draga Mašulovića (61) 30. januara 2015. u beogradskom naselju Mirijevo osuđen pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak će se naći pred Apelacionim sudom, koji treba da donese konačnu presudu.

RepublikaFoto: facebook.com
Obren Zirojević

Podsetimo, prvom odlukom suda, bio je osuđen na 40 godina zatvora, među tu presudu je Apelacioni sud ukinuo i naložio novo suđenje.

- Drugostepeni sud, koji će u ponedeljak razmatrati žalbe na presudu, ne može da vrati na novo suđenje Višem sudu u Beogradu, već mora da donese konačnu odluku. On kaznu može da poveća, smanji, ili sam otvori glavni pretres pre donošenja odluke - objašnjava izvor koji je upućen u detalje ovog sudskog procesa.

U kaznu na koju konačno bude osuđen, Zirojeviću se računati i vreme koje je proveo u pritvoru od 2015. godine.

- Prema optužnici, optuženi se teretio za teško ubistvo na surov način iz koristoljublja i zbog toga je prvo bio osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora. Medutim, sud na osnovu veštačenjem izvedenih dokaza nije utvrdio da je reč o svirepom, niti ubistvu iz koristoljublja, pa je osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina za takozvano obično ubistvo - pojašnjava naš sagovornik.

Obren Zirojević je, podsetimo, osuđen nepravosnažno zbog toga što je u svom stanu u Mirijevu ubio Draga Mašulovića sa 15 udaraca u glavu tupim predmetom. Kako je navedeno u presudi, pošto je ubio prijatelja, odsekao mu je obe ruke i obe noge.

- Butine je spakovao u PVC džak, pa u platneni džak, a isto je uradio i sa trupom i rukama, koje je zatim Mašulovićevim "audijem" odvezao u Mašulovićevu garažu u Mirijevu i auto tu ostavio - navodi se u presudi. Posle hapšenja, u Zirojevićevom stanu, policija je zatekla natkolenice ubijenog Mašulovića, kao i krvavu odeću u kojoj je Zirojević bio kada je ubio komšiju. Na suđenju, Zirojević je priznao zločin, tvrdeći da ga je Mašulović pritiskao da mu vrati oko 3000 evra.

- Proganjao me danima da mu dam novac od tog džipa koji sam prodao. Na kraju sam mu rekao, dodi, spremio sam ti pare. I odmah sam ga ubio - rekao je on na suđenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading