Fensi lopovi od ranije poznati policiji: Srbin i Bosanac pre pljačkanja "Gučija" krali parfeme po Italiji!

Autor:

Hronika

27.04.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin (37) i Bosanac (43) uhapšeni su u italijanskom gradu Veresa nakon što su u izlog gučijeve radnje uleteli automobilom i iz nje odneli dizajnersku robu vredu 102.915 evra!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Karabinijeri su do pljačkaša došli zahvaljujući nadzornim kamerama iz ove radnje, na kojim se jasno vidi kako dvojica muškaraca za četiri minuta odnose svu izloženu robu.

Pljačka se dogodila 11. novembra prošle godine, a policija tvrdi kako su prepoznati po specifičnom načinu operisanja, te kako se odmah videlo da se radi o profesionalcima budući da su za svega nekoliko minuta obili izlog i pokupili sve iz njega. Sumnja se i kako su dvojica lopova imali nameru da ukradenu robu prodaju u inostranstvu, ali i da imaju tim koji operiše i u drugim italijanskim gradovima.

Na meti i parfemi

Srbin i Bosanac poznati su karabinijerima nakon pljačke parfimerije u Milanu u naselju Vimodrone kada su uhapšeni prvi put zajedno sa još dvojicom saučesnika.

- Tom prilikom ukrali su robu čija je vrednost oko 90.000 evra. Karabinijeri su ih pronašli sa još dvojicom saučesnika sakrivene u garaži zajedno sa ukradenom robom (kozmetikom i parfemima) svega nekoliko sati nakon pljačke. Oni su tada odvedeni u zatvor, a roba je vraćena vlasniku - ispričao je izvor tamošnjih medija.

- Luksuzne lopove, kako ih mi zovemo, podržalo je nekoliko saučesnika koji su automobilom razbili izlog i čekali ih da obave pljačku. Lopovi su sa sobom nosili velike crne torbe u koje su ubacivali markiranu robu. Sumnja se da su imali i saradnike koji su bili spremni da iz istočne Evrope dođu u Italiju. Prema istrazi koju je sproveo vareški tužilac, oni su spremili još osam automobila kojima su planirali da obave pljačke u Milanu, Monci i Bergamu. Vozila su zaplenjena - navodi izvor lokalnih medija.

Istraga

Istragom koja je sprovedena širom severne Italije utvrđeno je da su dvojica lopova (Srbin i Bosanac) neprestano boravili upravo na ovoj teritoriju, gde su već bili hapšeni i služili zatvorske kazne. Njihovi saučesnici koji su se smenjivali uglavnom su dolazili u Italiju autobusima koji saobraćaju na relaciji Beograd-Milano. Oni su, takođe, identifikovani i prijavljeni. Trenutno se radi na rasvetljavanju i utvrđivanju svih pljački u kojima su učestvovala dvojica lopova. O kolikom broju pljački se radi, još uvek nije poznato.

Razrađena šema

- tipovali odgovarajuće prodavnice

- krali sportske automobile za bekstvo

- kombije koristili kao "ovnove" za provaljivanje

- saradnici im stizali iz Srbije

- ukradenu robu prodavali u inostranstvu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading