Deda-diler (82) uhapšen sa heroinom: Preti mu duga robija

Autor:

Hronika

15.04.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je u Topoli podnela prekršajnu prijavu protiv 82-godišnjeg muškarca jer je izašao iz stana uprkos merama zabrane za starije od 65 godine. Ono što je dodatno šokiralo policajce jeste to što je starac prilikom hapšenja od sebe odbacio kesicu s heroinom! Zbog toga će ovaj vremešni diler krivično odgovarati i za trgovinu drogom!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

PRETRES

Kako navode u policiji, slučaj je otkriven kada je patrola na ulici u okolini Topole zatekla dve osobe - osumnjičenog starca i njegovog sina A. P. (50), koji je takođe zaradio krivičnu prijavu zbog narkotika.

- Ugledavši policijske službenike, starac je odbacio kesu sa oko 3,8 grama heroina. Drugi muškarac, star 50 godina, je uhapšen zbog istog krivičnog dela. U njegovoj porodičnoj kući u okolini Topole policija je pronašla manju količinu tableta sa liste psihoaktivnih supstanci - objašnjava naš izvor.

3,8 grama heroina imao kod sebe uhapšeni starac

Otac i sin će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu.

Osumnjičenom A. P. je određeno zadržavanje do 48 sati, i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu, isto kao i njegov 82-godišnji otac, koji je pušten na slobodu. Starac će morati i kod sudije za prekršaje zbog kršenja naredbe o ograničenju i zabrani kretanja.

Ni babe ne zaostaju

Za dedama ne zaostaju ni bake narko-dileri. Mirjanka S. (68) iz Niša uhapšena je 2015. nakon što je u njenom stanu policija pronašla i zaplenila 19 paketa heroina ukupne težine 891 gram, izvesnu količinu marihuane i četiri vagice za precizno merenje. Ispostavilo se da je preuzela posao od sina, koji je zaglavio u zatvoru. Policija je 2018. kod Zore K. (63) iz sela Veliki Radinci u podrumu kuće otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane. Beograd je 2013. brujao i o D. M. (76) iz Novog Beograda, koja je narko-biznis razvila sa svojim unukom. Ispostavilo se da je unuk nabavljao narkotike, a ona ih je mešala, merila i pakovala!

REKORDER

Ovaj vremešni meštanin Topole oborio je rekord kada je u pitanju starosna dob osumnjičenih za trgovinu drogom. Mediji su u oktobru prošle godine pisali o Kraljevčaninu Z. M. (64), kod kojeg je policija prilikom pretresa kuće koju koristi pronašla 4,8 kilograma kanabisa skrivenog u dva džaka, paketić sa manjom količinom hašiša i četiri džointa. U februaru ove godine policija je kod S. M. (67) iz Požarevca prilikom pretresa stana u ormanu u spavaćoj sobi pronašla ukupno 95 paketića heroina!

Preti im duga robija

Za trgovinu narkoticima zakon predviđa zatvorsku kaznu do čak 12 godina. Ukoliko osumnjičeni bude odgovarao samo za držanje opojne droge (za sopstvenu upotrebu), predviđena je novčana kazna ili zatvorska kazna do tri godine. Postoji mogućnost i da se počinilac oslobodi kazne ukoliko otkrije nadležnima od koga je dobio narkotik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading