Klao se u sudnici, pa bežao: Jeličiću ukinut kućni pritvor, vraća se iza rešetaka

Autor: informer.rs

Hronika

26.11.2019

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Jeličić (51), optuženi pripadnik "valjevske grupe" koji je prošle srede isekao sebi vrat u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, nakon čega je pokušao da pobegne, izgubio je privilegiju kućnog pritvora uz "nanogicu". On je nedavno ponovo upućen u zatvorski pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Zoran Jeličić

Jeličić je završio u Okružnom zatvoru u Beogradu (bivši CZ) odlukom suda, pošto je prekršio pravila kućnog pritvora u kojem je bio od marta ove godine. Jeličić je pre toga bio u CZ-u punih devet godina. Sudi mu se inače za ubistvo biznismena Željka Đedovića (30) u Valjevu 2009. godine.

- Okrivljeni je prekršio pravila kućnog pritvora tako što je zloupotrebio pravo da boravi van prijavljene adrese duže od dozvoljena dva sata dnevno, što se tretira kao bekstvo - potvrdila je portparol Specijalnog suda Tatjana Tešić.

Jeličić je, naime, u četvrtak uhapšen u jednom restoranu u Valjevu, gde je otišao na pljeskavicu, i to samo dan nakon što je delićem skalpela isekao sebe po vratu i ruci u Specijalnom sudu, revoltiran jer mu je sudija prekidala reč.

- Posle drame u sudnici on se istog dana vratio u selo Pambukovica, u kuću prijatelja, gde mu je prijavljen boravak u kućnom pritvoru. Međutim, već u četvrtak pred zoru jedan taksista ga je pronašao pored puta u selu Čučuge, gotovo bez svesti i još nije rasvetljeno kako je tamo dospeo i šta je radio prethodne noći. Lekari valjevske bolnice su konstatovali da mu je povređen zglob desne ruke, na koju mu je stavljen gips, i prepisali mu terapiju protiv bolova - izjavio je sagovornik upućen u ovaj slučaj, i pojasnio:

- Nakon što je medicinski zbrinut, trebalo je odmah da se vrati na adresu na kojoj izdržava kućni pritvor, ali je Jeličić je sebi dao za pravo da bez dozvole ode u restoran na pljeskavicu. S obzirom na to da je imao "nanogicu", brzo je lociran i uhapšen.

Podsetimo, Jeličiću se sudi kao pripadniku "valjevskog klana", koji je organizovao Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš. Prema optužnici, ta grupa je tri godine terorisala i reketirala Valjevce. Pohapšeni su tek posle ubistva biznismena Željka Đedovića (30), u noći između 3. i 4. aprila 2009. godine. Smatra se da je Đedovića ubio Jeličić, koji važi za egzekutora klana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading