Otkriven razlog stravičnog zločina u Bogatiću, Marku određen pritvor od 30 dana!

Autor: pink.rs/informer.rs

Hronika

04.10.2019

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marku Puziću iz Bogatića koji je u sredu ubio svoju majku Desanku (63) i teško povredio babu Vericu (86), određen je pritvor od 30 dana posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

RepublikaFoto: facebook.com/Marko Puzic
Marko Puzić


- Saslušan je odmah to veče i u prisustvu advokata dao je iskaz i odbranu. Razgovarao je i odgovarao na pitanja, odnosno bio saradljiv. Istraga se nastavlja, a prema redovnoj proceduri, osumnjičeni će biti poslat na psihološko veštačenje - potvrđeno je u tužilaštvu.

Puzić je u komšijskom dvorištu koje se nalazi preko puta njegove porodične kuće u Bogatiću, sa više udaraca pesnicama usmrtio majku i povredio baku, staricu od 86 godina koja je zbog povreda prevezena u bolnicu. 

Meštani ove mačvanske varošice još su u neverici zbog brutalnog ubistva, koje je počinio mladić iz "dobre" kuće.

-Tu žive otac, majka, baba i Marko, ćerka im je u Novom Sadu. Njega znamo kao mirnog, povučenog mladića specifičnog jedino zbog duge kose koju je vezao u rep. Otac i majka su ekonomisti, a i deca su im pozavršavala škole, uvek su bili odlični đaci. Ne znam šta ovo bi!? Došlo zadnje vreme, sin na majku golim rukama. Šta li se to desilo da jedan tih i pametan mladić tako nešto uradi, ko će ga znati! Nije trebalo, nije trebalo... - odmahuje komšija Puzića.

Foto: facebook.com/Marko Puzic

Da ništa nije slutilo da će doći do tragedije, govori i činjenica da otac Zvonko kada mu je sin krenuo u krvavi pohod nije bio kod kuće, već u njivi u jesenjim radovima. Baba Verica iako u poodmaklim godinama, dan ranije je farbala ogradu u dvorištu.

- Marka smo retko viđali. Verovatno je sedeo za računarom, dobar je kažu u tome. I završio je informatiku, bio odličan student. Neko opet kaže da se privatno lečio, a da su roditelji krili, da ih je bilo sramota - priča prijatelj Zvonka Puzića, Markovog oca.

Poznanici porodice navode da je Marko u poslednje vreme bio prilično povučen, da se retko sa kim ili gotovo uopšte nije družio niti izlazio, sem da vežba u teretani.

Foto: facebook.com/Marko Puzic

- Kad je policija došla, jedva su uspeli da ga savladaju i stave mu lisice. Jak je kao stena, branio se, urlao, polupao far na policijskom autu. Majku je pesnicama udarao i jadna žena je odmah izdahnula, dok je baku udario tako da je pala preko svoje snaje i samim čudom preživela, svu krvavu je odvezla hitna pomoć. Krvi je bilo na sve strane u dvorištu kod komšije Kovića - priča očevidac.

Prema izvoru bliskom istrazi, otac Zvonko je rekao da je ubistu prethodila svađa u porodičnoj kući koja je počela još tokom prethodne noći i nastavila se tog prepodneva.

- Sestra je trebalo da se uda. Priča se da su roditelji podigli kredit da bi pravili svadbu, a on se bunio što se sve daje sestri. Ona je, navodno, hteo da nastavi školovanje jer se bavio programiranjem – pričaju komšije.  

Kako saznajemo, u policijskoj evidenciji nije bilo prijava, a Marko nije imao sukoba sa zakonom. 

- Kad su ocu javili da odmah mora kući, pitao je za ženu, kao da je slutio da joj se nešto dogodilo. Nije to bez razloga! - navodi izvor.

Marko Puzić je izašao na ulicu i počeo da urla "Ja sam Isus, pustiću krv", posle čega je krenuo ka majci koja je pokušala da ga zaustavi i urazumi. Stigao ju je u komšijskom dvorištu, udarao dok nije izdahnula a potom bes nastavio da iskaljuje na babi. Policajci koji su ubrzo došli na mesto tragedije, uz dosta muke uspeli su da ga savladaju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading