U Specijalnom sudu u Beogradu danas počinje izlaganje tužioca, optuženih i branilaca: Završna reč za Šarićevo pranje para

Autor:

Hronika

09.09.2019

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Darku Šariću i još 16 optuženih za pranje para u Srbiji ubacivanjem prljavog novca u legalne tokove ušlo je, nakon osam godina, u završnicu, a epilog i prvostepena presuda mogu da se očekuju u oktobru.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Naime, danas će pred Specijalnim sudom u Beogradu početi izlaganje završnih reči tužioca, optuženih i njihovih branilaca, a planirano je da traju tokom cele sedmice. Nakon što svi iznesu završnu reč, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

22 miliona evra oprala Šarićeva grupa

Tužilaštvo tvrdi da su Šarić i ostali oprali oko 22 miliona evra, zarađenih prodajom kokaina, a optuženi su to negirali. Šarić je u decembru prošle godine osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe radi šverca kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu. Ta presuda je na preispitivanju po žalbama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading