U Srbiji ubio zeta, na Malti pekara: Potraga za Srbinom koji je ranio Makedonca

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malteška policija i dalje je u potrazi za državljaninom Srbije Milošem Vidakovićem, koji je nožem izbo jednog Makedonca (58) u Bugibi na Malti. U poteru se uključila i makedonska zajednica na Malti.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Miloš Vidaković

- Poštovani Makedonci koji živite i radite na Malti, molimo vas da delite slike napadača Miloša Vidakovića našim građanima kako bi policija mogla brže da ga locira i privede. Na Malti nema mesta za ljude kao što je on, nadamo se brzoj reakciji vlasti - saopšteno je iz makedonske zajednice, koja je objavila i slike Vidakovića sa njegovog Fejsbuk profila, koji je u međuvremenu obrisan.

Pokušao da ih razdvoji

Vidaković je posle svađe izbo muškarca iz Makedonije, a prema pojedinim informacijama, njih dvojica se nisu pre uopšte poznavali. Sumnja se da je Makedonac želeo da prekine neku tuču ili raspravu, ali je, nažalost, ranjen. Kako saznajemo, on već duže vreme živi na Malti, gde ima i pekaru.

Podsetimo, napad se dogodio u ponedeljak uveče oko 21 sat u Ulici Pajonir u Bugibi. Makedonac se krvav i sa ubodnim ranama po telu pojavio u bolnici. Tamo mu je ukazana pomoć i, kako prenose mediji, nije životno ugrožen. Odmah nakon napada policija je krenula u potragu za Vidakovićem. Pripadnici policije i dalje pretražuju Bugibu, Kvavru i Sent Pols Bej kako bi pronašli napadača, ali zasad bez uspeha.

Ćerka žrtve: Svi se prave da ne poznaju napadača. Plaše ga se jer je pre 10 godina već ubio nekog

Makedonski mediji objavili su informaciju da je Vidaković pre 10 godina počinio ubistvo u Srbiji, zbog čega je i pobegao na Maltu, ali ova informacija zvanično nije potvrđena.

- Imamo informaciju da se ovaj čovek i na poslu ponašao agresivno. Kada je policija otišla na mesto gde radi, radnici su rekli da ga ne poznaju kako bi se zaštitili od njega, jer je pre 10 godina već ubio nekoga - rekla je za makedonske medije ćerka ranjenog Makedonca.

Bez potvrde

U malteškim medijima za sada nema nikakvih potvrda o tome ko je osumnjičeni za ranjavanje pedesetosmogodišnjeg Makedonca. Nadležni organi nisu ni zvanično potvrdili da li je ovaj Miloš Vidaković, koji je izbo Makedonca na Malti, isti onaj koji je 2009. godine pištoljem usmrtio svog zeta I. M. u okolini Kruševca.

Ubistvo Kralja Malte

Poslednji incident samo je jedan u nizu koji se vezuje za srpske državljane na Malti. Najveće uznemirenje svakako je prošle godine izazvao Bojan Čmelik (35), koji je ubio Kralja Malte, milionera i biznismena Huga Hetkutija, u čijem hotelu je radio. Bojan je Hetkutija izbo nožem, revoltiran što je dobio otkaz nakon što ga je gazda uhvatio pijanog na poslu. Kasnije se ispostavilo da je Bojanovo pravo prezime Mitić i da je verovatno hteo da ga sakrije, jer je u Srbiji robijao zbog pljačke iz 2008. godine, kada je oteo oko pet miliona dinara i markice za prevoz GSP u vrednosti od 10 miliona dinara.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading