Završena istraga: Podignuta optužnica protiv tri osobe za napad na Borka Stefanovića

Autor: novosti.rs

Hronika

29.03.2019

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv tri osobe u vezi sa incidentom koji se odigrao uoči opozicionog skupa 23. novembra prošle godine ispred MZ Rasadnik. Tom prilikom su povređeni Borko Stefanović, lider Levice Srbije i Boban Jovanović, aktivista SzS iz Kruševca.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Borko Stefanović

Kako je potvrđeno u tužilaštvu, optužnica je podignuta protiv M. Š. (39), M. Ž. (31) i D. G. (31) zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, ili javnom skupu, na štetu Borka Stefanovića iz Beograda i Bobana Jovanovića iz Kruševca, a osumnjičeni M. Š. (39) i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene delatnosti na štetu Bobana Jovanovića iz Kruševca.

Osumnjičeni su intervencijom policije uhapšeni praktično odmah. Saslušani su brojni svedoci i, posle mesec dana, osumnjičeni su pušteni iz pritvora. Opozicija je svojevremeno saopštila da su za napad odgovorni batinaši uoči održavanja tribine.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading