Vatra guta niški kraj: Za požare su uglavnom krivi ljudi, a evo kolike su kazne za to!

Autor: Republika

Hronika

04.03.2019

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području Nišavskog okruga je tokom vikenda došlo do velikog broja požara na otvorenom, koji su prouzrokovani paljenjem suve trave i strnjika, izjavila je šefica Okružnog štaba za vanredne situacije Dragana Sotirovski.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

- Požara na otvorenom bilo je u svrljiškim selima Prekonogi i Mečjem Dolu, u Tešici i Rutevcu u opštini Aleksinac, u merošinskom selu Kostadinovac, u Gornjem Dragovlju u opštini Gadžin Han. Na području Niša, požara na otvorenom bilo je u Brenici, Malči, Mramoru i u naselju Branko Bjegović - kazala je Sotirovski.

Ona je navela da je upućen apel svim meštanima da ne pale vatru na otvorenom i ne spaljuju suvu travu i strnjike.

Kazne povećane, vlasnici parcela za to ne mare

Nepoštovanje zakonskih mera zaštite od požara povlači prekršajnu odgovornost za koju su propisane visoke novčane kazne, i to: za pravno lice od 300.000 do 1.000.000 dinara, za odgovorno lice u pravnom licu i za fizičko lice od 10.000 do 50.000 dinara i za preduzetnika od 150.000 do 500.000 dinara.

Sotorovski je dodala da će narednih dana biće čestih kontrola na terenu, kao i da će biti izrečene kazne svima onima koji ne poštuju zakonsku zabranu paljenja vatre na otvorenom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading