Istraga likvidacije auto-bombom u Zemunu: Bivši robijaš raznet iz osvete?

Autor:

Hronika

29.12.2018

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje traga za napadačima koji su ubili Nenada Blagojevića (48) u Zemunu. Blagojević, koji je odranije poznat policiji po teškim krivičnim delima, raznet je bombom podmetnutom pod mercedes kojim je upravljao na uglu Ulice cara Dušana i Novog novosadskog puta. Stravičnu eksploziju preživeo je njegov pas Badža, sakriven u gepeku.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Fotografija sa lica mesta

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, motiv zločina zasad nije utvrđen, a proverava se da li je nastradali eventualno likvidiran zbog neraščišćenih računa.

Istraga u toku

- Utvrđuje se da li se Blagojević nekome zamerio, kao i da li mu je neko pretio. Takođe se pregledaju i snimci sigurnosnih kamera s okolnih objekata kako bi se napadačima eventualno ušlo u trag - priča naš sagovornik.

Izvor: Utvrđuje se da li se Blagojević nekome zamerio i da li mu je neko pretio. Pregledaju se i snimci kamera s okolnih objekata

Kako dodaje, Blagojević je imao bogat krivični dosije, a između ostalog, teretio se i za ubistvo i pokušaj ubistva. Osuđivan je čak tri puta, a ne isključuje se ni mogućnost da je likvidiran iz osvete. Međutim, daljom istragom će biti utvrđene sve okolnosti u vezi s ovim zločinom.

Drugovi: Imao je neprijatelje

Blagojevićevi prijatelji su u šoku zbog Nenadove likvidacije. Oni kažu da je njihov drug uvek držao do sebe, ali se očigledno pojedincima zamerio.

- Nenad je imao dosta prijatelja u Srbiji, ali i u Australiji. Očigledno se zamerio malom broju neprijatelja koji su mu došli glave - rekao je Blagojevićev drug.

- Blagojević se teretio da je hicima iz pištolja ubio Nenada Vićentijevića (28). Vićentijević je 15. jula 1999. pronađen izrešetan u automobilu. Upucan je s više metaka u glavu - priča izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Fotografija sa lica mesta

Prema njegovim rečima, protiv Blagojevića je bila podneta i krivična prijava za nanošenje teških povreda.

3 puta Blagojević osuđivan

- On se sumnjičio da je 2002. brutalno pretukao Dragana Ćirovića - kaže naš sagovornik.

Poreklom iz BiH

Kako dodaje, Blagojević je poreklom iz BiH, odakle mu je otac, dok je godinama živeo u Zemunu.

- On je izvesno vreme živeo i u Australiji, odakle je proteran 2015. godine. U Srbiju se nedavno vratio i s porodicom je živeo u stanu roditelja. Da li je njegovo ubistvo eventualno povezano sa sumnjivim poslovima u Australiji, to zasad nije utvrđeno - priča naš izvor.

Iza Blagojevića su ostale dve maloletne ćerke iz dva braka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading