Presuda monstrouznoj Ranki Tomić za ubistvo: Naterala devojku (18) da se skine gola, puzi, iskopa sebi grob i legne u njega

Autor: Republika

Hronika

25.11.2018

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu izreći će sutra prvostepenu presudu Ranki Tomić optuženoj za ratni zločin u mestu Radić kod Bosanske Krupe 1992. godine jer je zlostavljala 18-godišnju bolničarku armije BIH Karmen Kamenčić, koja je potom ubijena.

RepublikaFoto: ST/T. MILOVANOVIĆ
Viši sud u Beogradu

Tomićeva se tereti za ratni zločin prema ratnim zarobljenicima, a njen slučaj je beogradski sud preuzeo od Kantonalnog suda u Bihaću.

Tužžilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu 26. maja 2016. godine i preciziralo je 16. novembra 2018. godine. Tomićeva je navodno bila starešina Fronta žena Petrovac, a tereti se da je mučila, nečovečno postupala i učestvovala u zločinu nad Kamenčićevom koja je ubijena hicem iz pištolja maloletnog meštanina, piše blic.rs. Za ovaj zločin su u Bosni i Hercegovini ranije osuđene na po četiri godine zatvora Bora Kuburić i Radmila Banjac.

Politika je prenela navode optužnice prema kojoj je Kamenčićeva bila naterana da se skine na sred sela u prisustvu meštana, dok su je optužene tukle, da gola puzi i da sama sebi iskopa grobnicu. U nju je pucao maloletni meštanin dok je ležala povređena u iskopanom grobu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading