SKOJ traži otkazivanje koncerta Baje Malog Knindže!


IZVOR: Republika/B. P. M. - 12.05.2023 | 13:15


Savez komunista omladine Jugoslavije se obratio nadležnim organima, zahtevajući da se pevačev koncert zabrani!

Foto: youtube.com/ Glamur TV HAPPY
SKOJ traži otkazivanje koncerta Baje Malog Knindže!

Folk pevač Baja Mali Knidža će 27. maja održati solistički koncert na Tašmajdanu, zbog čega su se pojedine organizacije pobunile, a najglasniji su bili u Savezu komunističke omladine Jugoslavije. Oni su izdali zvanično saopštenje, gde od nadležnih institucija traže reakciju, zbog toga što, kako navode, njegove pesme promovišu nasilje i loše vrednosti.

Foto: printscreen/instagram.com/bajamaliknindza_official

Baja Mali Knindža

- Zahtevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i direktora Sportskog centra Tašmajdan Mirka Pavlovića da otkažu održavanje koncerta Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža. Koncert je potrebno zabraniti jer njegovi tekstovi pozivaju na nasilje, etničku, nacionalnu i versku mržnju, podržavaju mizoginiju i seksizam, govore o kriminalu, alkoholu i drogama, što je sve zakonom kažnjivo u Republici Srbiji. Baja Mali Knindža u svojim tekstovima veliča četničkog zlikovca i izdajnika srpskog naroda, saradnika nemačkog i italijanskog okupatora (a od 1945. godine i saradnika CIA) Momčila Đujića. Baja Mali Knindža, koji sebe promoviše kao srpskog patriotu, tokom rata je bio dezerter, a ljudsku nesreću je koristio kako bi zgrtao ogromne količine novca, potpirujući mržnju - navodi se u zvaničnom saopštenju SKOJ-a.

Foto: Twitter.com

SKOJ

 

Oni ističu i da je neprimereno da se njegov koncert održi nakon tragedija koje su Srbiju zavile u crno. Baja se nije oglašavao za medije povodom ovoga, a bio je nedostupan za komentar i na broj poznat redakciji.

BONUS VIDEO: