Višemilionska DUGOVANJA će konačno biti izmirena!? Pronađeno rešenje za NEISPLAĆENE izvođače Beer fest-a! (VIDEO)


IZVOR: Aleksandra DIMIĆ - 29.03.2022 | 14:19


Održana konferencija za štampu povodom neisplaćenih honorara izvođačima prošlogodišnjeg festivala ''Beer fest''.

Foto: Republika.rs
Višemilionska DUGOVANJA će konačno biti izmirena!? Pronađeno rešenje za NEISPLAĆENE izvođače Beer fest-a! (VIDEO)

Nakon što su se izvođači prošlogodišnjeg muzičkog festivala ''Beer fest'' oglasili i otkrili da im organizatori festivala duguju honorare koje su ugovorili i koje su prema ugovornoj obavezi morali da ih isplate do 31. avgusta 2021. godine, prašina u javnosti se podigla, a pored izvođača i brojni ljubitelji ovog festivala su tražili odgovore.

Povodom toga je danas organizovana konferencija za štampu, na kojoj su izneti predlozi rešenja povodom novonastale situacije, ali i objašnjena iz kog razloga je došlo do neprijatnih okolnosti po sve.

- Za nama je veoma teških par godina kada je u pitanju muzička industrija, mi smo pokušali prošle godine u gotovo nemogućim uslovima da održimo brend festivala piva i prošlogodišnji festival održali u stvarno dobroj veri da publici pružimo dugo iščekivanu zabavu i pružimo podršku domaćim izvođačima - počeo je direktor Beogradske kulturne mreže Vladica Radević i dodao:

- Nakon toga nastupaju finansijski problemi u firmi i mi pokušavamo mesecima da rešimo situaciju. Većinski vlasnik Beogradske kulturne mreže je u katastrofalnoj finansijskoj situaciji koja vuče na bankrot, dugovi su u milionima evra. U jednom momentu je postalo jasno da preostali deo honorara izvođačima neće biti isplaćen - rekao je direktor Beogradske kulturne mreže koji je naveo da se za pomoć obratio Sky koproraciji prema kojoj takođe imaju dugovanja od 55 miliona.

Foto: Republika.rs

Konferencija za štampu povodom neisplaćenih izvođača Beer fest-

Milenko Škarić, direktor i osnivač Sky korporacije je rekao i na koji način će regulisati situaciju sa neisplaćenim honorarima.

- Naša je dobra volja što ćemo isplatiti izvođače, nemamo nikakvu pravnu obavezu. Mi smo pored toga što se nama duguje novac odlučili da investiramo dodatni novac i izmirimo pre svega izvođače. Mi pozivamo sve izvođače da već od sutra nam se obrate, sa svakim ćemo pojedinačno sačiniti nove ugovore i u potpunosti isplatiti sredstva koja im se duguju. 

BONUS VIDEO