(VIDEO) NAJUPEČATLJIVIJE REPLIKE I LIKOVI "SREĆNIH LJUDI": Šta vi najviše pamtite?


IZVOR: Republika - 08.06.2021 | 12:22


Serija koja je obeležila odrastanje mnogih generacija

Foto: Printsrkin: RTS

Srećni ljudi je srpska televizijska serija, snimana u produkciji Radio-televizije Srbije, snimana u periodu od 1993. do 1996. godine, dok je kasnije više puta reprizirana. Ova serija je prva serija u produkciji RTS-a nakon raspada SFR Jugoslavije.


Glavni junaci u seriji su članovi porodice Golubović (otac, majka, njihov sin, sinovljeva žena i njihovo dvoje dece). U vreme sankcija i teškog života, ova porodica suočava se sa problemima u svakodnevnom životu. Svako je prinuđen da se snađe na svoj način.

Foto: Printsrkin: RTS

Dubravka Mijatović i Tanja Bošković napustile seriju zbog malih honorara

Seriju prati zamena glumica koje igraju dve glavne ženske uloge. Naime, Tanja Bošković i Dubravka Mijatović napustile su seriju nakon 25 epizoda, najverovatnije zbog malog honorara. Tanju i Dubravku su zamenile  Zlata Numanagić i Jugoslava Drašković. Uprkos ovome, serija je zadržala prvobitnu popularnost i uspešno je završeno snimanje svih 70 epizoda.

Foto: Printsrkin: RTS

Janko Milivojević kao Neca Golubović


Janko Milivojević, koji je glumio najmlađeg člana porodice Golubović, Necu Golubovica, i danas je jako popularan po ovoj seriji, iako nije nastavio da se bavi glumom.

Foto: Printsrkin: RTS

Radmila Savićević kao Ristana Golubović


Baka Ristana, koju je tumacila legendarna glumica Radmila Savićević, i danas je jako popularan viralni lik na društvenim mrežama. Pa se ne mogu nabrojati profili koji seruju video sa replikama baš baka Ristane. 

 
Mnoge organizacije i firme danas imaju jedno "jezičko odeljenje". Skup od pet žena sa svojim kako privatnim tako i poslovnim problemima. Tanja Bošković, Radmila Živković, Jelica Sretenović, Ljiljana Dragutinović, i danas imaju kultne scene iz ove serije, dok se mnogi sektori firmi u Srbiji u šali često nazovu jezičko odeljenje. 

Foto: Printsrkin: RTS

Tomislav Trifunović u sceni sa legendarnim Markom Janketićem



Replika koja se prepricava i dan danas je "PIJ ĐOKO KAFU". Čuvenog kurara Đoke kojeg je tumačio Tomislav Trifunović u sceni sa legendarnim Markom Janketićem. 

Šta je po nama najzanimljivije pogledajte u videu ispod: 
PIŠITE NAM U KOMENTARIMA KOJE REPLIKE SE  VI SEĆATE!