DEDU MU STRELJALI, LJUBA ZEMUNAC GA DOVEO U BEOGRAD: Nepoznati detalji iz života HASANA DUDIĆA!


IZVOR: Republika.rs - 11.04.2021 | 04:30


Folk pevač Hasan Dudić nedavno je vodio bitku za ozdravljenje usled zaražavanja koronavirusom, međutim, izašao je kao pobednik iz ove bitke, kao i mnogih životnih pre toga.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Hasan Dudić

Kao i mnogi pevači u ono vreme, Hasan Dudić je dosta rano počeo da se bavi muzikom, te je prvu ploču snimio već sa 17 godina. Oduvek je vodio veoma buran život i borio se za svaki dinar.

Hasan je rođen u Šapcu, u radničkoj porodici. Oduvek je pokazivao buntovnu narav. Dok je porodica bila na okupu, trudio se da se koliko, toliko pristojno ponaša i sluša roditelje. Međutim, kada je njegov otac otišao da radi u Nemačku proradio je njegov nemirni duh. Kako je svojevremeno pričao, čuveni Ljuba Zemunac ga je u Beograd doveo kada mu je bilo samo 11 godina. Već tada je počeo da se snalazi za svoj novac i radio sve poslove koji su mu se nudili.

Počeo je zatim da trenira boks, a muzika mu nije bila ni na pameti, sve dok ga drugi borci nisu čuli i 1970. godine prijavili na jedno muzičko takmičenje  gde je odmah osvojio prvo mesto. Posle toga kreće veće interesovanje za muziku i početak njegove bogate karijere. 

Inače, Hasanov deda je bio učesnik Narodnooslobodilačkog rata i streljan je u šumi Šicara, nedaleko od Šapca. Uprkos tome što se teško živelo, imao je srećno detinjstvo, ni u čemu nisu oskudevali.