VUČIĆU STEŽU OMČU ZBOG RUSIJE! OTKRIVAMO: Šest frontova udara na Srbiju!


IZVOR: M. J. - J. D. J. - 11.12.2022 | 09:00


Propagandni obruč se steže, ali predsednik neće popustiti ni po koju cenu, kaže izvor Republike.

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg
VUČIĆU STEŽU OMČU ZBOG RUSIJE! OTKRIVAMO: Šest frontova udara na Srbiju!

Zapad je pokrenuo veliku, koordinisanu akciju pritiska na predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog principijelnog stava da ne uvede sankcije Rusiji. U toj operaciji su angažovane obaveštajne službe i mediji, a cilj je da se Vučić natera da ispuni ultimatume koji svakodnevno stižu na adresu Beograda.

- Dovoljno je pratiti izjave zapadnih zvaničnika i medija koji su u njihovoj službi da se shvati da se radi o hibridnoj akciji. Propagandni obruč se sve više steže oko predsednika, u teškoj je situaciji, ali je rešen da ne popusti ni po koju cenu. Dakle, nema predaje - kaže obavešteni izvor Republike.

Tajni brifing u Beloj kući

Na tajnom brifingu u Beloj kući, kako je Republika ekskluzivno objavila, učestvovala su dvojica agenata američkog Saveta za nacionalnu bezbednost i "probrani" novinari. Jedan od agenata je, prema dokumentima koje smo otkrili, objasnio na koji način će se disciplinovati i kažnjavati neposlušne zemlje, koje će biti optužene za korupciju.

Američki obaveštajci iz Nacionalne obaveštajne službe i CIA tada su rekli da najviše računaju na OCCRP, mrežu čiji je deo i Krik. Sagovornici našeg lista saglasni su da se iza angažovanja, obučavanja i plaćanja u navodnoj borbi protiv korupcije kriju i neki drugi ciljevi. Kako kažu, šta bi, inače, u svemu tome tražila CIA.

PERFIDNA ZAMKA

Foto: youtube.com/TV Pink

Ljuban Karan

Ljuban Karan, bivši operativac Kontraobaveštajne službe, za naš list pojašnjava da se radi o perfidnoj zamci.

- Ako bi Srbija uvela sankcije Rusiji, sutradan bi pred nas postavili nov zahtev. U pitanju je sistem domina i ako jedan padne, i ostale padaju. U pitanju je stari plan da se Srbija potpuno rastoči, da se oslabi, da izgubi partnere i države na koje može da računa da će joj pružiti pomoć, da ne bude u stanju da se brani. Svi ovi pritisci koje vrše na predsednika Vučića i nas idu u tom smeru - uveren je Karan.

On dodaje da je najpametnije ono što naše rukovodstvo i radi, da ne podleže, kako kaže, tim nepristojnim zahtevima:

- Srbija zna šta su sankcije i nećemo ih primenjivati prema drugim državama.

Kurtiju podrška za pogrom

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Za najžešći i najbolniji pritisak na Srbiju i njenog predsednika zadužen je premijer lažne kosovske države Aljbin Kurti, koji ima neskrivenu podršku Zapada, predvođenog Nemačkom. Umesto da ispuni obaveze iz Briselskog sporazuma i formira Zajednicu srpskih opština, uz zaštitu svojih mentora pokušava da okupira sever pokrajine, a da južno od Ibra terorom protera preostale Srbe.

U petak je arogantno poručio da formiranje ZSO ne dolazi u obzir i da je to moguće jedino ukoliko Beograd prizna Kosovo, što je prošlo bez ijedne reči osude sa zapada. Takođe, Kfor i Euleks su se odbijanjem da zaštite Srbe posle izlaska iz institucija otvoreno svrstali na stranu Prištine.

NIKAD VAZALI

Foto: printscreen

Miroslav Bjegović

Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, ističe da Srbija nije i neće biti vazalna država.

- Evropskim moćnicima je teško da shvate da je naša zemlja samostalna, nezavisna i vojno neutralna i da ne želi da prihvati negativno jednoumlje koje joj nameću. Srbija ne želi da prihvati otcepljenje svoje teritorije po cenu ulaska u EU uprkos svim bezbednosno-ekonomskih opasnostima kojima nam prete. Napominjem da Srbija nije članica EU i nema obavezu da sprovodi njihovu spoljnu i bezbednosnu politiku prema Rusiji i Kini, kao ni mešanje u rusko-ukrajinski sukob - kaže Bjegović.

Naš sagovornik dodaje da im je u tim namerama najveća prepreka predsednik Vučić:

- On ne ispunjava želje, već čuva i brani svoje, pritom ne ugrožavajući druge, i tako će biti dok god ga narod bira. Srbija ulaže u svoju vojsku, njene odbrambene kapacitete, u svoj sistem nacionalne bezbednosti, gde je trenutni akcenat na sajber bezbednosti, u čemu nam pomaže partnerska država Izrael. Dakle, nema reči ni o kakvom tajnom video-nadzoru, o čemu pišu pojedine novine i tako obmanjuju javnost.

Holanđani bi da nam vrate vize

Pritiscima na Srbiju se pridružio i holandski parlament, koji je usvojio rezoluciju kojom poziva svoju vladu da se u Briselu založi za privremenu suspenziju bezviznog režima za Srbiju ukoliko se Srbija ne usaglasi s viznom i spoljnom politikom EU, tačnije ukoliko ne uvede sankcije Rusiji.

Rezolucija poziva na suspenziju bezviznog režima za Srbiju putem mehanizma kočnica najkasnije do marta 2023, s obrazloženjem da Srbija "sve više podriva spoljnu politiku EU zbog dobronamernog odnosa prema Rusiji i neusaglašavanja sa sankcijama EU", a Beograd je optužen i da je tokom 2022. veliki broj neregularnih migranata prešao u EU preko Srbije.

Američka nagrada Kriku

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Stevan Dojčinović

Stevan Dojčinović, urednik Krika, navodno istraživačke mreže poznate po kritičkim tekstovima na račun vlasti, nagrađen je u Vašingtonu priznanjem za borbu protiv korupcije, koju dodeljuje američki Stejt department, uz salvu pohvala državnog sekretara Entonija Blinkena. On je zahvalio, kako je rekao, "herojima i njihovim porodicama, za požrtvovanost i predanost u borbi protiv korupcije".

Uvidom u sajt Krika lako se može otkriti ko su mu sponzori i za koga rade:

- OCCRP

Mreža krajnje sumnjive reputacije čiji je Krik deo. Vodi je kontroverzni Dru Salivan

- National Endowement for Democracy (NED)

Novinar Njujork tajmsa Stiven Kinzer ovako je opisao ovu organizaciju: "I kako ćemo onda uticati na izbore u inostranstvu? Pa mi smo ustanovili NED, finansiramo ga sa 170 miliona dolara godišnje. I to je sve što oni rade. Mešaju se u politiku drugih zemalja".

- Open Society Foundations (OSF)

Fond za otvoreno društvo, organizacija Džordža Soroša

- Rockefeller Brothers Fund

Fond braće Rokfeler

- Civil Rights Defenders (CRD)

- Heinrich Böll Stiftung (HBS)

- Evropska unija (EU)

Udar na simbole srpskog otpora

Foto: MUP, Shutterstok,Tanjug/S. Radovanović

Milan Radoičić i Zvonko Veselinović

Nije slučajno ni što je vlada u Londonu baš sada, kada se lomi na Kosovu, uvela sankcije Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću, potpredsedniku Srpske liste, koja uživa apsolutno poverenje Srba na Kosovu i Metohiji.

Ovakav potez je namenski izveden u uzavrelim okolnostima kad Aljbin Kurti, premijer privremenih prištinskih institucija, kršeći sve propise, šalje specijalce na sever Kosova da maltretiraju naš narod, demonstriraju silu u pokušaju da izazovu sukobe, nastavak je pritisak na državno rukovodstvo Srbije, koje uzvraća da Prištini i mentorima na zapadu neće dozvoliti novu "Oluju" i "Bljesak".

Međutim, prema procenama upućenih, ovaj potez će samo pojačati inat i jedinstvo Srba u pokrajini.