BANKAR UBIO ANINOG PSA NASRED PEŠAČKOG: Direktor Komercijalne banke DIVLJAO službenim automobilom, dvoje dece JEDVA izbeglo smrt!


IZVOR: D. P. - E. S. T. - 08.07.2021 | 18:00


Izvršni direktor za poslove sa privredom Komercijalne banke Rade Vojnović (57) usmrtio je na pešačkom prelazu psa Ane Mihajlovski. Njene maloletne ćerke pukom srećom izbegla su da i njih ne pokosi bahati vozač.

Foto: instagram.com/an_amihajlovski

Ana Mihajlovski

Kako saznaje Srpski telegraf, bankar je zgazio malenu pudlu koja je bila na povocu službenim automobilom Komercijalne banke.

Ana Mihajlovski ispričala je da su joj deca potpuno istraumirana i nesrećna zbog gubitka ljubimca kog su doživljavala kao člana porodice.

- Na pešačkom prelazu u Karađorđevoj ulici u Zemunu zaustavila su se vozila koja su propustila decu. Na otprilike dve trećine pešačkog prelaza vozač iz drugog pravca projurio je pored dece koja se nalaze nasred pešačkog i pregazio psa, koji je odmah uginuo. Potom je dao gas i pobegao s lica mesta. Ćerke su bile u šoku. Očevici su odmah prišli da im pomognu, dok je jedan čovek na motoru pokušao da ga stigne, ali nije uspeo - ispričala je voditeljka kroz suze.

Ona je istakla da su devojčice psa vodile na povocu dugom između metar i metar i po, te da samo pukom srećom automobil nije pregazio i njene ćerke.

Policija je izašla na lice mesta, ali je policajac samo odmahnuo rukom kada je čuo da je zgažen pas. Međutim, nakon što je voditeljka ispričala šta se dogodilo, podigla se medijska prašina i bahati bankar je ubrzo identifikovan.

Vojnović: Žao mi je i ja imam psa

U izjavi za Srpski telegraf Vojnović je potvrdio da je on pregazio psa, ali je naglasio da ne želi izjavama da remeti rad organa reda:

- Nadležni organi rade svoj deo posla, ne želim izjavama u javnosti na bilo koji način da remetim njihov rad. U svakom slučaju, čim dobijem poziv, ja ću se na njega odazvati, kao i svaki drugi uzoran građanin. To je sve što imam da izjavim, dodao bih samo da mi je izuzetno žao zbog celog događaja s obzirom na to da i moja porodica ima psa, pa znam kako bismo se mi osećali da ga izgubimo.

Kako je za naš list ispričao izvor blizak istrazi, Vojnović je identifikovan preko službenog metalik sivog vozila opel astra i na osnovu kamera za video-nadzor.

- Nemoguće je da nije video da je zgazio psa. Pa kamen kad udari u branik, to vozač oseti, a kamoli kad pregazi životinju. Za mene je užas bio to što on, inače i sam otac dve ćerke, ni u jednom trenutku nije zastao da proveri kako su devojčice, koje je mogao da povredi nasilničkom vožnjom. Ne razumem kako je mogao samo da pobegne s lica mesta, kao da se ništa nije dogodilo - rekao je za naš list jedan od očevidaca.

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Milan Vujanović

Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić zalaže se za najstrože kazne kada su u pitanju bahati vozači i nasilnička vožnja.

- Za bahate vozače jedina adekvatna kazna je trajno oduzimanje vozačke dozvole, odnosno zabrana upravljanja motornim vozilima, uz zabranu ponovnog polaganja vozačkog ispita. Kazna za ovakva dela mora da bude represivna, preventivna i shodno počinjenom delu, odnosno da natera vozače da dobro razmisle pre nego što uopšte naprave ovakav prekršaj. Jedino tako ćemo uvesti red na našim ulicama - smatra Vujanić.

On ističe da novčane kazne za nasilničku vožnju nisu dovoljne, bez obzira na to koliki je iznos kazne.

- Ako jednog penzionera koji ima 25.000 penziju kaznite sa 5.000 dinara, to će ga pogoditi, međutim, ovako, kaznite nekog ko ima mnogo više para, to mu neće mnogo značiti. Ali zato je oduzimanje dozvole za svakog Srbina biti najgora kazna - dodao je Vujanić.

Novčano ili do dve godine zatvora

Kako objašnjavaju advokati, zaprećena kazna za bahato ponašanje bankara može biti dvojaka, u zavisnosti od dela za koje će ga teretiti. Vozač koji je izazvao nesreću prekršajno se može teretiti jer je isekao pešaka na pešačkom prelazu. S obzirom na to da je ubio psa koji je bio na povocu, Vojnović može da bude gonjen i krivično ukoliko ga optuže za zlostavljanje i ubijanje životinja. Za kršenje ovog zakona kazna za onoga ko povredi ili ubije životinju može biti novčana ili do dve godine zatvora.

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa