BESRAMNA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE PRED SAMIT U BRISELU: Pokrenut napad na Srbiju, ima li većeg dokaza koliko je Vučić u pravu?!


IZVOR: Republika - 14.06.2021 | 13:45


Izjavom izrečenom na svečanoj akademiji u manastiru Prohor Pčinjski, da je građanima najbolje kad "zajedno rastu država i crkva", predsednik Srbije Aleksandar Vučić po svoj prilici dirnuo je u osinje gnezdo antisrpskih propagandista u zemlji i regionu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, Google Maps

Aleksandar Vučić

Pored mnogobrojnih napada na šefa države iz beogradskog autošovinističkog kruga dvojke koji se sablažnjava i na samu pomisao na Srpsku pravoslavnu crkvu, oglasili su se i lobisti Velike Albanije.

Kakav je, recimo, Petrit Selimi, bivši zamenik ministra spoljnih poslova koji je na Tviteru otvoreno napao Srbiju i predsednika Vučića.

- Predsednik Srbije, nomilanog kandidata za EU: Najbolje je za građane kad zajedno rastu država i crkva - citirao je Vučićeve reči u uvodnom delu tvita Selimi, da bi potom krenuo u otvoren napad.

 

 

- Ovo je očigledna istina s obzirom na to da su službe u Srbiji oduvek kontrolisale Crkvu - odvalio je Selimi.

Ako se ima u vidu da je ovakva provokacija došla baš neposredno pred Samit u Briselu, biće da je Vučić u potpunosti pogodio metu.