DOBAR GLAS SE DALEKO ČUJE! Japanci hoće na vakcinisanje u Srbiju! TRAŽE POMOĆ!


IZVOR: Republika - 01.04.2021 | 09:05


Na čuvenoj internet platformi Upwork, popularnoj među frilenserima, osvanuo je neobičan oglas bračnog para iz Japana, koji žele da se vakcinišu u našoj zemlji.

Foto: Tanjug/AP

Naime, neimenovani bračni par, planira da u narednih nekoliko dana doputuje u Srbiju kako bi primio jednu od dostupnih vakcina protiv virusa korona.

Bračni par, kako stoji u oglasu, želi da angažuje nekog u Srbiji ko bi im pomogao oko same procedure vezane za vakcinisanje, piše Objektiv.

Do sada u Srbiji vakcinisano 22.000 stranaca

Vakcinu protiv korona virusa u Srbiji je do sada dobilo više od 22.000 stranih državljana i skoro svi su imunizovani cepivom Oksford Astrazaneka, a predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je da u svemu ovome "nije bilo nikakve politike već izraza solidarnosti".

Najveći deo stranaca vakcinisan je proteklog vikenda na punktovima u Beogradu i Nišu, gde su se povremeno stvarale gužve i redovi, a bilo je i onih koji su želeli da se imunizuju bez zakazanog termina.

Ovaj neobični oglas je svojevrsna potvrda uspešnosti imunizacije u Srbiji, jer je jedna mala zemlja uspela u nečemu što nije pošlo za rukom ni ekonomskom gigantu, kakav je bez svake sumnje Japan.

Foto: printskrin