Đilasovim pristalicama kriva Crkva jer nisu palili sveće Ivanoviću


IZVOR: Kristina ILIĆ - 13.10.2020 | 21:00


Skandalozno ponašanje opozicionara, koji ubistvo Olivera Ivanovića koriste za politički spin, dostiže nove razmere, budući da se ovaj put na meti njihovih "oštrih tviter jezika" nalazi Srpska pravoslavna crkva. Naime, u nameri da obeleže 1.000 dana od ubistva lidera Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda (SDP) Olivera Ivanovića sledbenici opozicije su se uputili u Crkvu Svetog Marka i sve bi bilo u redu da ta crkva nije bila zatvorena i poštovala svoje radno vreme.

Foto: Tanjug/D. BANDA

Foto: Ilustracija

Posle 19 sati Zoran Lutovac, lider DS, i predstavnici još nekih opozicionih stranaka došli su ispred crkve koja je u to vreme zatvorena. Sveće su upalili ispred crkve, što je bio povod da po starom običaju celu priču okrenu na svoju vodenicu i zakukaju kako su vrata svetinja zatvorena samo za njih.

 
$bp("Brid_02620250", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

Da apsurd bude veći, oglasili su se i na Tviteru, očekujući veliku podršku građana, međutim, ni to se nije desilo.

- 1.000 sveća za Olivera je trebalo da gori večeras, međutim, Crkva Svetog Marka je zatvorila svoja vrata za vernike u nadi da se ugasi istina o Oliveru Ivanoviću. Ovo je najniži udarac - napisala je sledbenca Pokreta 1 od 5 miliona Mala Vranjanka.

Uništenje DS misija Lutovca i Ðilasa

Foto: facebook.com/Ivan Krstić

Ivan Krstić

Član Glavnog odbora Demokratske stranke, dela koji predvodi Branislav Lečić, optužio je Zorana Lutovca i Dragana Ðilasa da uništavaju Demokratsku stranku.

Naime, Ivan Krstić je na profilu na Fejsbuku objavio sliku Borka Stefanovića, koji sa pristalicama SSP, kako navodi, sedi u prostorijama DS u Ivanjici.

- U prostorijama DS u Ivanjici osnivaju se odbori Ðilasovog SSP. Stečajni upravnik, osim što je skinuo tablu u Nušićevoj, sada prepušta prostorije DS Ðilasu. Misija Lutovca i Ðilasa je potpuno uništenje DS. To je sada sve jasnije - napisao je Krstić na Fejsbuku.

Imun na ovu novu vrstu blaćenja vlasti preko Crkve nije ostao verski analitičar Željko Injac budući da je podelio pomenuti Tvit, kao i odgovor na njega, i time jasno iskazao stav po pitanju ovih sramnih navoda. Odgovor je glasio:

 
$bp("Brid_02620269", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

- Bio je parastos u crkvama za Olivera, koji je i sam bio vernik SPC i dosta pomagao. Zatim, sve crkve u Beogradu su otvorene do 19 časova, zadnjih oko 20 godina. Nemojte da politizujemo sve i da pljujemo bez osnovnih info, posebno ne preko pokojnog Olivera, pokoj mu duši - podelio je Injac sa pratiocima na Tviteru, uz komentar: "Opet žurka i pljuvka po SPC".