Potpredsednik DS traži vanrednu izbornu skupštinu DS


IZVOR: Nova S - 14.06.2020 | 14:50


Potpredsednik Demokratske stranke Dragoslav Šumarac, uputio je inicijativu da se održi vanredna izborna skupština DS na kojoj će članovi te partije moći da biraju rukovodstvo.

Foto: youtube.com/Demokratska stranka

Dragoslav Šumarac

- Zabrinuti aktuelnim političkim procesima u Demokratskoj stranci, imamo potrebu i odgovornost da sačuvamo i osnažimo stranku koja se pune tri decenije bori za evropsku i demokratsku Srbiju. Prošle godine smo obećali građanima ujedinjenje na vrednostima na kojima je pre 30 godina osnovana Demokratska stranka - naveo je Šumarac u inicijativi upućenoj demokratama za sazivanje vanredne izborne skupštine radi izbora svih organa DS.

- Predlažemo da Glavni odbor donese odluku o neposrednim izborima za predsednika/cu, potpredsednike/ce, odnosno da izbori budu sprovedeni neposrednim glasanjem svih članova i članica DS sa pravom glasa - navodi se u pozivu upućenom članstvu.

Šumarac je potvrdio da je uputio poziv demokratama da se sazove vanredna skupština stranke.

- Demokratska stranka je prošla kroz težak period. Lutovac je došao u jednom veoma teškom trenutku, a i mi zajedno sa njim. Počele su da rastu tenzije, završava se izborni ciklus koji mi bojkotujemo, ali smo svakako za to da se održi Savez za Srbiju i nakon izbora. Ipak važno je da se na demokratski način sve preispita i da utvrdimo da li smo negde pogrešili - navodi Šumarac, dodajući da se njegov poziv odnosi na Glavni odbor planiran na dan izbora 21. Juna.

- Ja ovim pozivom ne rušim Zorana Lutovca. Sa njm sam u ekipi od početka. Postoje tenzije u stranci zbog raspuštanja odbora, a stava sam da bi trebalo da okupljamo ljude i da pridobijamo nove simpatizere - naveo je Šumarac.