Dačić: Srbija neće biti uhlebljenje za migrante!


IZVOR: Tanjug, republika.rs - 29.02.2020 | 12:32


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da se Srbija ponaša odgovorno prema pitanju migranata, da prati sve što se dešava i da je spremna, ali da neće dozvoliti da bude mesto gde će migranti ostati smešteni, čekajući da dobiju priliku da nastave prema željenim destinacijama.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Ivica Dačić

Dačić je za Prva TV, komentarišići aktuelnu situaciju na turskoj-grčkoj granici i odluku turskih vlasti da propuštaju migrante ka Evropi, rekao da je bitno što Srbija nije ni prva zemlja u kojoj dolaze migrante, niti krajnja njihova destinacija, ali da će nastaviti da se ponaša veoma odgovorno.

- Mi sada nećemo praviti histeriju i atmosferu protiv migranata, ali takođe nećemo dozvoljiti da Srbija bude mesto gde će se oni ostati smesteni čekajući dalje destinacije na koje su krenule - objašnjava Dačić.

Navodi da su u pitanju geostrateške igre koje trenutno postoje između Turske, EU, Rusije i drugih partnera u vezi sa sukobima u Siriji, i ocenjuje da Srbija nije jedina koja je zainteresovani zbog svega što se dešava, ali naglašava da smo spremni.

- Do sada nije bilo problema po migrantskom pitanju. Svih ovih godina Srbija je bila primer kako se na jedan odgovoran način treba odnositi prema tom pitanju - zaključio je Dačić.