STEFANOVIĆ: Novih 10 vozila Hitne pomoći!


IZVOR: blic.rs - 24.09.2017 | 14:03


Služba za centralizovane javne nabavke pokrenuće sledeće nedelje nabavku 10 vozila za potrebe zdravstvenih ustanova, čiji je osnivač grad Beograd.

Foto: Tanjug

Stefanovć obezbeđuje zdravstvo po celoj Srbiji

Planom nabavki biće predviđena nabavka osam putničkih vozila, i to za Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć i Dom zdravlja Lazarevac, kao i dva kombi vozila takođe za Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da se ovom nabavkom nastavlja unapređenje kvaliteta zdravstva koje je dugo bilo zapostavljeno.

- Prošle godine smo nabavili sedam sanitetskih vozila za hitnu pomoć. Takođe, pre toga nabavili smo i 12 vozila za prestoničke Domove zdravlja. Napravili smo dobar plan da konstantno ulažemo u ovu oblast kako bi pacijenti znali da mogu da dobiju brzu i efikasnu pomoć svog lekara - istakao je Siniša Mali.

On dodaje da se posebno vodi računa o tome da se podjednako ulaže u centar grada, kao i u prigradska naselja.

- Cilj nam je da svi sugrađani imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Tokom prošle godine u svih 16 Domova zdravlja u gradu smo imali radove manjeg ili većeg obima - kaže gradonačelnik i podseća da je pre nekoliko meseci otvoren nov Dom zdravlja u Malom Mokrom Lugu, pre toga i Dom zdravlja u Jajincima i ambulanta u naselju Stepa Stepanović, te najavljuje da će u oktobru biti otvoren i Dom zdravlja na Labudovom brdu.

Osim toga, planovi za sledeću godinu govore i početku izgradnje Doma zdravlja u Borči i u Ugrinovcima.