ĐURĐEV: Što je bogatija, Srbija je i solidarnija! Kurti odavno igra sa žutim kartonom, sledi mu isključenje!


IZVOR: Republika - 13.09.2023 | 11:48


Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev pozdravio je najavljene mere pomoći našim najstarijim sugrađanima koje su, kako kaže, nastavak odlučne socijalne politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Srpska liga
ĐURĐEV: Što je bogatija, Srbija je i solidarnija! Kurti odavno igra sa žutim kartonom, sledi mu isključenje!

- Penzoneri su bili apsolutni heroji mera fiskalne konsolidacije, bili su tu za svoju državu kada je bila na ivici bankrota, zato je Srbija sada tu za njih u vreme spoljnim faktorima izazvane inflacije. Zato 20.000 dinara koje će svaki od njih dobiti od 25. novembra do 5. decembra nisu samo pomoć, to je priznanje njihovom patriotizmu i građanskim vrlinama koje uvek nesebično iskazuju - tvrdi predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je pozdravio i druge najavljene mere pomoći našim najstarijim sugrađanima koje su, kako kaže, nastavak odlučne socijalne politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- U ime Srpske lige mogu da kažem jedno veliko da boljim cenama za 20% proizvoda u prodavnicama, da novom povećanju penzija od 5,5%, da socijalnoj garantovanoj penziji od minimum 100 evra, da penzionerskim karticama, jer što smo bogatiji kao država i društvo, to smo i solidarniji i humaniji - ističe Đurđev.

Predsednik Srpske lige osvrnuo se i na aktuelna dešavanja na Kosovu i Metohiji.

- Uprkos svima i svemu, predsednik Vučić ostaje posvećen dijalogu, ostaje čuvar mira i stabilnosti na celokupnom Zapadnom Balkanu, jer je čovek od reči i dela. Nasuprot njega je terorista i džihadista Aljbin Kurti u čijem rečniku ne postoje ni pregovori ni razgovori ni mir, već samo mač, progon i srbofobija. Uzalud se nada da će biti novi Zelenski, a tzv. Kosovo nova Ukrajina, tu utakmicu je odavno izgubio, a smeši mu se crveni karton krene li na Srbe na severu. Vučić i Srbija su voda koja gasi albanski požar koji preti da proguta Balkan i Evropu, zato naš predsednik zaslužuje Nobelovu nagradu za mir, a Srbija bolji tretman te iste Evrope koju je spasavala više puta kroz istoriju - zaključio je Đurđev.

BONUS VIDEO: