RADOVAN VUJOVIĆ NAPUSTIO JDP I PREŠAO U NARODNO POZORIŠTE! Upravnik Bule Goncić dočekao ga sa ugovorom o stalnom angažmanu!

Autor:

Zabava

16.05.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac je posle skoro deceniju i po dao otkaz u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je od 2010. godine bio stalni član.

RADOVAN VUJOVIĆ NAPUSTIO JDP I PREŠAO U NARODNO POZORIŠTE! Upravnik Bule Goncić dočekao ga sa ugovorom o stalnom angažmanu!

Foto: Foto instagram.com/narodno_pozoriste_u_beogradu

Glumac Radovan Vujović i zvanično je postao član ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, a danas je ugovor o stalnom angažmanu potpisao u prostorijama nacionalnog teatra u prisustvu upravnika Svetislava Buleta Goncića. Vujović je posle skoro deceniju i po dao otkaz u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je od 2010. godine bio stalni član.

Tim povodom iz Narodnog pozorišta poručili su da je Vujović "glumac izuzetnog dara, raznorodnog. a uvek tako ubedljivog glumačkog rukopisa koji iz uloge u ulogu, i na sceni na ekranu, osvaja slojevitim, dubokim, nepretencioznim, očaravajućim, a naoko jednostavnim glumačkim sredstvima".

 

 

Na sceni Narodnog pozorišta debitovao je nedavno, s velikim uspehom, uulozi Gospodina Matkovića, jednog od glavnih junaka Nušićeve komedije "Mister Dolar", premijerno izvedene 15. marta u režiji Miloša Lolića.

- Prelazak u Narodno pozorište za mene predstavlja radost i uzbuđenje zbog jednog novog početka, novih izazova. Drago mi je što dolazim u ekipu mladih glumaca sa kojima sam se upoznao u "Mister Dolaru" i što ćemo imati priliku da i u budućnosti radimo zajedno. Narodno pozorište je institucija od nacionalnog značaja i srećan sam što ću i ja biti deo te tradicije - kaže Vujović.

Republika

Foto: Foto Dragan Kadic

 

Radovan Vujović je diplomirao glumu 2005. godine na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesorke Biljane Mašić. Ostvario je mnoge zapažene uloge na "daskama koje život znače" u nekadašnjem matičnom pozorištu "Boško Buha", kao i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu čiji je stalni član bio skoro deceniju i po, od 2010. godine.

Osim u teatru, proslavio se ulogama na filmu i u serijama, a pamte se one u ostvarenjima "Šejtanov ratnik", "Bilo jednom u Srbiji", "Južni vetar", "Vreme zla", "Državni službenik", "Koreni", "Vojna akademija", "Deca zla", prvoj domaćoj seriji emitovanoj na HBO, i mnogim drugim.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading